2016 Augusztus 28

Ételek
- Nem mindig érdemes az összes étkezést kiváltanotok főzéssel. Nagyon frusztráló lehet a női nem számára az, hogy ugyan nyaraltok, de neked mégis vannak kötelességeid. Ilyenkor célszerű 2-3 étkezésre való, egyszerű étel elkészítését bevállalni. Elvégre nyaraltok, nem pedig egy plusz konyhát üzemeltettek egy másik helyen.
- A hely sajátos ízeit is érdemes kipróbálni. Nem mindig a legdrágább étterem a legjobb! Keressétek az igazi autentikus ízeket!
- Ha spórolni szeretnétek, de megmaradnátok a főzésnél, akkor is érdemes helyi alapanyagokból választani és abból elkészíteni a napi betevőt. Ilyenkor jó ötlet lehet az, ha 2 napra készítitek el az ételt, így nem feltétlenül kell sokat várnotok a betevőre, ha elmerültök a strandolásban, vagy a kirándulásban!

sporolasi-tippek-nyaralashoz-ii-resz
- Nem érdemes filléreskedőnek sem lennetek, ha nyaralni mentek, nem biztos hogy mindig jobban jártok azzal, ha saját magatokra főztök, mert nagyon sok értékes időt pazarolhattok el azzal, hogy a tűzhely mellett álltok. Egy valakivel pedig nem éri meg állandóan kitolni, a nyaralás számára is nyaralás – és ezt jobb, ha minél előbb tudatosítjátok is mindenkivel!
- A nyaralásba úgy érdemes belevágni, hogy nagyjából tisztában vagytok az árakkal is. Könnyebb úgy kalkulálni, ha kerestek pár ismerőst
- Az idény zöldségek és gyümölcsök mindig a legjobb áron vannak, akárhol is vagytok, érdemes ezekre benevezni és ha mindenféleképpen főzni szeretnétek, akkor ezekből összeállítani a menüt!

Programok
- A helyi járatokkal való eljutás sokszor költségkímélőbb, mintha saját kocsival, vagy jó drága szervezett utazással tudnátok le a szervezés gondjait a vállatokról. Lehet, hogy jó megoldásnak tűnik, de utóbbi esetben gyakran az a történet vége, hogy a pénzt elkérték, majd a programszervező nem jelent meg. Ha mindenképpen ilyesmire adjátok a fejeteket, érdemes kiegyezni egy köztes megoldásban, mert akkor ha buktok, még mindig kevesebbet buktok.
Igaz, a helyi járatok esetében nehéz lehet kiigazodni, de ha tudtok segítséget kérni a helyiektől, vagy a házigazdától, akkor nem érdemes kihagynotok ezt a lehetőséget sem. Elképzelhető, hogy helyiként sokkal jobb lehetőségekről tud, mint amiket a prospektusok ajánlanak.

sporolasi-tippek-nyaralashoz-ii-resz
-Érdemes nem csak a közeli látványosságokra koncentrálnotok, és ha ez megvan akkor már csak az utazás megszervezése marad hátra. Ha van rá mód, éljetek a telekocsik kínálta lehetőségekkel is!
-Ahogy az ételeknél is leírtuk, bizony nem mindig a legdrágább extravagáns dolgok a legjobbak. Ugyanez igaz az utazásra is! Keressétek a hely ékszerdobozait, legyen az egy séta az óvárosban, vagy a közeli falu meglátogatása, vagy csak éppen a minden héten fellépő utcai táncosok/zsonglőrök helyszíne.
- A programokat jobb ha a saját magatok habitusához igazítjátok! Ha nem szerettek egésznap kinn a parton lenni és jól esik az ebéd utáni szúnyókálás az apartmanban, akkor egy egész napos hajótúra nem biztos, hogy Nektek való. Nem csak az időtartamban csalódhattok, de a nyűgösség miatt sok más dologról is elvonhatja a figyelmeteket!
- Ha európai nagyvárosba mennél, célszerű utánanézned, hogy milyen kiállítások vagy múzeumok állnak majd a rendelkezésedre, amennyiben a kultúra oltárán is áldoznál. Nagyon sok helyen 25-26 év alatt a múzeumlátogatás ingyenes, így ha még pont ebben az időszakban vagy, akkor érdemes kihasználnod a fiatalságodat is!
-A programok során sajnos vagy nem sajnos, nem ritkák a balesetek, vagy lopások sem, épp ezért nagy terhet vehettek le a vállatokról, ha még az indulás előtt egy utasbiztosítást köttök. Lehet, hogy 3-5 ezer forint, de még mindig jobb, mintha nem kötnétek semmit, majd 1-1 olyan kütyünek nyoma veszne, amiért nem csak a szívetek, de a pénztárcátok is fájna. Ilyen dolgokra nem lehet teljesen előre felkészülni, de még mindig jobb, hogyha baj esetén a kárt megtérítik.
-Ha van már elképzelésetek, hogy mit csinálnátok a nyaralás ideje alatt, és felszerelést is igényel az adott dolog, akkor jobb, ha magatokkal viszitek az adott dolgot. A helyben lévő felszerelés beszerzése igencsak költségesebb, mi több, időt is veszítetek vele sajnos.

A programokkal kapcsolatosan viszont nem árt megjegyezni, hogy megnyugtatóan hathat, ha elegendő pénzzel utaztok ki az adott országba/térségbe. Sajnos, vagy nem sajnos bármi megeshet, így pontosan centire kiszámolt büdzsével nem biztos, hogy jó ötlet az elindulás, így még a nyaralás előtt érdemes egy akkora pénzösszeget kiszámolni és félrerakni, aminél nem feltétlenül baj, ha egy kicsivel többet költötök, vagy éppen beüt egy kisebb baleset (elég csak a tengeri sün tüskéire gondolni, ha tengerpartra készültök). Érzelmileg is nagy biztonságot jelenthet, még az esetleges baj esetén is, és lehet hogy akkor és ott ez lehet a legfontosabb, ezért ezen nem biztos, hogy érdemes filléreken ugrálós-típusúnak lenni.
Mi ezúton is kellemes nyaralást kívánunk Nektek!


Források:

Képek: www.pixabay.com  


Megtekintések száma: 10791


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet