2022 Március 21

Ugyan az alábbi lista nem szentírás, azért jó, hogyha kéznél vannak a következő dolgok, mert szerves részét képezhetik egy-egy ferde este, vagy vészhelyzet esetén! A teljesség igénye nélkül íme a következők:

Aktuális gyógyszerek
Érdemes 1-2 pótdarabot kéznél tartanod az éppen aktuális gyógyszereidből a neszeszeredben, mert sohasem lehet tudni, hogy éppen mikor felejted el őket bevenni, vagy kerülsz olyan szükséghelyzetbe ahol muszáj pótolnod őket. Ezeket kiegészítendő pár szem algopirin, hasfogó, aszpirin és lázcsillapító.

Egészségügyi dolgok
Ragtapasz, kis csipesz, esetleg reszelő, női havibaj túlélőcsomag. A kézfertőtlenítő is jó ötlet, bár érdemes megválogatni a fajtáját és a minőségét is. Ha csupa alkoholból áll és szétszárítja a kezeid, sajnos többet árt, mint használ. Ha olyan helyre mentek, ahol elég gyakori az emésztőszervekkel kapcsolatos rosszullét, egy kis üvegnyi pálinka lehet, hogy jól kifertőtlenítene. Nem alkoholizálásra buzdítunk, de kár lenne a nyaralást a 4 fal között töltened egy véletlen figyelmetlenség miatt. Ha belefér a neszeszerbe és elővigyázatosabb is vagy az átlagosnál, akkor egy levélnyi probiotikum is mehet bele.
Amennyiben kifejezetten tengerpartra készülsz, a panthenolt otthon ne hagyd, sajnos egy fél napszaknyi figyelem elszunnyadás komolyan tönkreteheti az utazást, ha nincs kéznél a segítség.
Igény szerint szúnyogriasztó és szúnyogcsípést enyhítő krém bekészítése szinte kötelező, főleg ha vízpartra készültök. A naptejet pedig úgysem hagyja itthon senkisem. Ha mégis, drága mulatság a pótlása egy nyaralóhelyen.

mit-tartalmaz-egy-utazashoz-okosan-osszeallitott-neszeszer

Mini tárolók
Nagyon kedves kis 100 ml-s tárolókat lehet kapni a különböző lakberendező boltokban és dorgériákban is. Általában 4-5 kis flakont tartalmaznak ezek, amik kb. 100 ml-esek. Még ha hosszabb időre is mentek el, a tusfürdő és sampon kérdést is megoldod 3 flakonból. A cipelendő súly pedig legalább a felére csökken.
A mini parfümszóró is nagyszerű találmány, főleg ha nem ereszt az üveg, így ha folyamatosan egy kedvenc illatodhoz ragaszkodsz, akkor érdemes beruháznod egy ilyenre!
A mintákról sem érdemes megfeledkezni. Ha lételemed a testápoló, akkor a 100 ml-s tárolóba is hagyhatsz neki helyet, de ha csak párnaponta veszed igazán komolyan, akkor 2-3, az újságokból adott mintával felszerelkezve is nekileselkedhetsz az útnak.

Utazó kiszerelés
Nagyon sok márka gyárt utazó méretű kiszereléseket is, amelyek áraira lehet is húzni a szánkat, hiszen egységárban annyira nem kedvezőbbek. Viszont vannak termékek, amelyeket másképpen nem lehetne megoldani (pl. folyékony sminklemosó, fogkrém), ha éppen olyan kiszerelésűt használ az ember. Ezen maximum úgy tudsz spórolni, hogy megveszed az utazó kiszerelést és a flakont, hogyha elfogy, akkor nem dobod ki, hanem a nagy kiszerelésből ebbe öntöd át a tartalmat.

Praktikus termékek
A jobb helykihasználtság érdekében, jó ötlet olyan termékeket venni, amelyek több funkciót is el tudnak látni egyszerre. Legye szó egy 2 in 1 arclemosóról, vagy egy kompakt fésű+tükör kettősre, amit össze tudsz csukni, ha éppen nem használsz, így kevesebb helyet foglalnak el.

Sminkkérdés
A praktikus tartalomnál leírt tanácsok itt is igazak! Érdemes a legszükségesebb termékeidet magaddal vinni, kivéve ha külön meghatározott eseményre készülsz egy olyan sminkkel ami elengedhetetlen és fontos a megjelenés. De alapjáraton az alapsminkkészlet Számodra oszlopos tagla mint pl.  spirál, alapozó, púder, korrektor ésa kedvenc szemhéjpúdered (ha van) elég kellene, hogy legyen. Nem fogsz nagy sminkelést rendezni úgysem, ráadásul még talán jobb is, ha nincsenek veled a mindent totálisan elfedő termékek, legalább a bőröd lélegzik jobban az átlagosnál.  

Apróságok
Hajgumi, hajcsat, esetleg szemüvegtörlő ha éppen szükséges- mind, mind a te érdekedet szolgálhatják. Kis helyet foglalnak, de ha éppen nincsenek, akkor az ember csak a fogát szívhatja miattuk. 


Megtekintések száma: 32569


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet