2016 Augusztus 04

Időpontokkal kapcsolatos tippek
- Nem muszáj feltétlenül júliusban nyaralni menned. Az utazási irodák sokszor fele áron kínálják azokat a helyeket, amelyek elő- és utószezonban vannak. Szeptember eleje nem egy vízválasztó dolog az időjárás szempontjából, így ha nem feltétlenül kötnéd időponthoz magad, ez is egy járható út!
- Az előre gondolkodóké a világ! Ha már régóta kinéztél egy utazást, de tudod, hogy minden évben elindítják az utazást és valamilyen szinten biztosan tudsz tervezni a szabadságodat illetően, akkor kisebb kedvezményeket így is kiharcolhatsz az előre foglalás során. Igaz, ezek csak 10-20% százalék körüli összegek szoktak lenni, de ha ezt három egymás utáni évben eljátszod, a negyedik évben már nem kell annyira megszállottan spórolnod a nyaralásra, ha ezeket az összegeket okosan használod fel!
- Érdemes a kuponos oldalak kínálatát is végig böngészned, hogyha beleférnek a last minute ajánlatok is! Sokszor a hoteleknek, szállodáknak az a lényeg, hogy a rendelkezésre álló helyek beteljenek és teljes üzemmódban működhessenek a főszezonban. Így történhet meg, hogy 1-2 héttel az esedékes időpont előtt már fél áron kínálják ugyanazokat a helyeket (ráadásul így is megéri nekik), amiket mások teljes áron már lefoglaltak egy hónappal korábban.

igy-sporolj-a-nyaralas-alatt-i

 

Szállással kapcsolatos tippek
-Itt is elsősorban a kuponos oldalak kínálatát célszerű böngészned. Manapság már pár ár-összehasonlító oldal is létezik, ami a legolcsóbbtól a legdrágább alternatívákat vázolja fel az utazó számára. Neked csak annyi a dolgod, hogy a pénztárcádhoz megfelelő ár (+szolgáltatást) választod. Nem mindegy ugye, hogy valahol csak szállásod van, de plusz 3 ezer forintért máshol már meg van oldva a svédasztalos reggeli is ehhez?

-A híres-neves Airbnb.com is egy jó megoldás lehet. Nagyon sokszor hotelekhez hasonló szállásokat lehet kifogni, ráadásul ha szeretnél bekukkantani a helyiek életébe, és esetleg személyes tippeket is szívesen vennél az utazásodra vonatkozólag, akkor ez a legjobb választás!
Plusz érv az Airbnb mellett, hogy nagyon sokszor központi helyen van a kiadó tulaj lakásának az elhelyezkedése, így jóval olcsóbban megúszhatjátok a kalandot, még akkor is, ha a központtól közepes távolságra bérelnétek ki egy hotelszobát. Persze egy alapos utánanézés és egyeztetés nem árthat: az utazás előtt mindenképpen érdeklődjetek a pontos feltételekről! Nem mindegy, hogy a tulaj az egész lakását kiadja a számotokra és nem kell senkihez sem alkalmazkodnotok, vagy reggel 9-ig el kell hagynotok a szállást mindenképpen, az ő esetleges privát programjai miatt.

igy-sporolj-a-nyaralas-alatt-i

 

- A nagyobb hotelek honlapján is érdemes körülnézni.  Néhanapján olyan akciókkal rukkolnak elő, amik igencsak vonzóak, például 2 éjszaka áráért +1 éjjel ajándék, vagy 4 éjszaka áráért ugyanez az opció.
Ha fürdőkomplexum mellé készültök, a szállásban foglaltakat is érdemes lecsekkolni, mert bizony, néha a belépőjegyet is magában foglalhatja, és ha a fő irányvonal mégis a kikapcsolódás ezen formája lenne, akkor lehet máris többet spóroltatok, mintha mindennap egy másik szállásról indulva kifizetnétek a belépőket.
- Fontos, hogy az életmódodnak megfelelő szállást válaszd. Ha nem szeretsz alkalmazkodni, akkor a saját apartmanok jó lehetőséget adnak arra, hogy a magad ura lehess és te oszd be az idődet. Többségükben a főzéshez való összes eszköz megtalálható, így ha gondolod, akkor 1-2 étkezést is megspórolhatsz azzal, hogy saját magad készíted el az ételt.
Másfelől viszont, ha szereted a kényelmet, és azt hogy nincs gondod semmire, lehet hogy a hotel foglalás jobb választásnak ígérkezik. Manapság már elég rugalmasak, ami az étkezést jelenti, de sok helyen, ha előre jelzed, lehet hogy hideg élelmet is csomagolnak a számotokra egy esetlees elnyúló program esetén- hiszen mégiscsak kifizettétek a szolgáltatást. 

A következő részben pedig más, nyaralási költségeket csökkentő megoldásokkal jövünk. Addig is ha van észrevételed, vagy ezt a bejegyzést kiegészítenéd, akkor várjuk a Te tapasztalataidat is! 

Források: 
www.pixabay.com 


Megtekintések száma: 10741


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet