2016 Július 31

A ruha, amit sohasem vettél fel
Biztosan van olyan ruhadarabod, amit kifejezetten a nyaralásra vettél 1-2 évvel ezelőtt, de otthon sem hordtad azóta, hát még a nyaralásokon. Az az igazság, hogy amit évközben sem használsz, nem igazán fogod a nyaralásod ideje alatt sem használni, így gyakorlatilag csak a bőröndödben megutaztatod az adott terméket. Hidd el, ez így van, akadnak kivételes esetek, de amit hétköznap, vagy egy évben alapjáraton nem veszel fel legalább egy alkalommal, azt a ruhát a nyaralásra is kár elvinni. Igaz, legalább elmondhatod, hogy madárlátta darabbal rendelkezel.

ezt-ne-vidd-a-nyaralasra-avagy-legyen-konnyebb-a-borond

Plusz ételek
Ha 1-2 konzervet belecsempészel a bőröndbe az nem baj, nyilván ha vészhelyzet van jól jöhetnek. De személyenként a 4-5 konzervnyi bableves minden bőröndhöz egy kicsit túlzó, nem? Esetleg, ha nagyon félsz és túlzottan óvatos vagy, akkor 1-1 csomag ropi vagy keksz menjen inkább a kofferba, kevesebb helyet is foglalnak, ráadásul könnyebbek az előzőleg említett társaiknál.

Dekorkozmetikumok egy része
Hiába viszel 3 palettát és 2 spirált, 4 bronzosítót és 2 pirosítót és 8 BB krémet, tudod Te is jól, hogy amit használni fogsz az a BB krém, a spirál és talán (!) a leguniverzálisabb palettád lesz. Ha szerencséd van, akkor még talán az egyik pirosítodat felkened, ha éppen olyan alkalom lesz és nem mondod azt a 35 fokban, hogy: mindegy mi jön rám, csak smink ne legyen, mert leolvad. A nyaraláskor biztosan rájössz majd, hogy nem biztos, hogy van is kedved órákig szépítkezni
Érdemes csak a legszükségesebbeket összeválogatnod, és ha teheted, akkor azokat is egy kisebb helyigényű megoldásba költöztetni. Például szempillaspirálból is lehet kapni kisebb darabot, érdemes utazáskor pont ezt a mérete miatt használni. Ugyanez igaz a parfümre is, amit egy mini parfümszóróval is tudsz helyettesíteni, ráadásul mivel ezek 5 milis kis üvegcsék, így akár kettő vásárlása esetén 2 parfümöt is magaddal vihetsz, sokkal, de sokkal kisebb helyigénnyel.

ezt-ne-vidd-a-nyaralasra-avagy-legyen-konnyebb-a-borond
De ott vannak a jól bevált utazáshoz használható neszeszer termékek, amikbe nyugodtan belerakhatod a kedvenc arckrémedet, a samponod és a tusfürdődet is. Általában egy kaptafára készülnek ezek a kis tárolók, szettekben 800-1000 forint körül már egy kis komolyabb, a szükségleteid nagy részét lefedő együttessel térhetsz haza.
A választás persze függ az úticéltó is, így ha egy 2 hetes római vakáció a cél, akkor oda lehet nem lesz elég az 50 ml-es mini dezodor, mint megoldás. Épp ezért célszerű az utazás előtt legalább 2 héttel az időjárást is nézegetni, hátha sikerül valami kis rendszert felfedezned ez idő alatt.

Az okosan pakolás titka az előszervezettségben is rejlik. Célszerű olyan szetteket választanod, amiket könnyen tudsz kombinálni egymással, így ha már otthon előre kitalálod, hogy mit mivel szeretnél felvenni, annál könnyebb dolgod lesz a pakolást illetően, így ráadásul tisztábban át is látod majd, hogy mire kell figyelned a többi ruhánál is.
Persze utazás előtt sokan hajlamosak otthonhagyni a jó modorukat és elfelejtik elhozni az adott kultúrának kijáró tiszteletet, amiből később a helyi megbotránkozások születnek. Pedig nem foglal sokat ez a tulajdonság, ráadásul csak a képezeletbeli bőröndben kell helyet fordítani neki. Épp ezért célszerű a felesleges dolgokat kiszórni, és az igazán fontos dolgokkal kezdeni az utazás előtti hetet vagy éppen napokat!

Bízunk benne, hogy jól fog telni az idei nyarad és hogy igenis a feleslegesen helyet foglaló termékek lekerülnek a listáról, már csak a cipekedés megkönnyítése miatt is! 


Megtekintések száma: 11677


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet