2022 Július 30

Thoby mindennap az ablakban várta haza gazdáját- Amikor elvesztettem az első kutyámat, egy fekete zacskóban hoztam el a testét az állatorvostól. Német juhász volt, így a zsák elég nagy volt. Ahogy lassan végigmentem a rendelőben várakozók előtt, az emberek lehajtották a fejüket, és közelebb húzták magukhoz kedvencüket. Megpróbáljuk elkerülni az elkerülhetetlent, de bármennyire is nem szeretnénk, végül eljön az a nap hogy elbúcsúzzunk  imádott kedvencünktől. Soha nem könnyű. Emlékszem, hogy a sötét erdőben egy lyukat ásunk, tél volt és a föld jeges. Emlékszem arra, hogy óvatosan leeresztettem a dobozt és a kezeim nem akarták elengedni...., de el kellett.                                  Roman nemrég elvesztette legjobb barátját, Tobyt. Bánatában Roman elkezdte megosztani az interneten az évek alatt összegyűjtött emlékeit Tobyról, ahogy izgatottan várja, hogy gazdája végre hazatérjen a munkából. 

- Két éves volt Toby, amikor az élembe jött- mondta róla Roman . - Amikor először hazahoztam, egy pillantást vetett a nappalim szőnyegére, amit azonnal lepisilt. Nem jöttünk ki az első néhány hónapban. Szeretem a kutyákat, de ez egy rosszcsont volt. Csak rá kellett figyelni és állandóan melletted akart lenni. Nehéz volt egy olyan kutyával együtt élni, aki ennyire érzékeny és okos, viszont erős személyiség. Sokat harcoltam vele. Egyszer a barátnőm azt mondta, hogy kezeljem úgy, mint egy embert.  Ettől a naptól kezdve mindent megtettem, hogy emberként kezeljem..... és a legjobb barátok lettünk. Amikor a barátnőmmel szakítottunk, sikerült megtartanom a lakást, hogy velem maradhasson Toby-t. Ekkor már 10 éves volt.

Roman, aki egy közepes méretű fuvarozó céget üzemeltet, általában 8-10 órát dolgozott.                                                                         - Tudta, mikor megyek haza és kiült az ablakba. Ahogy az ajtó kinyílt izgatott lett, rám ugrott, nyalogatott örömében. Ez a tiszta szeretet.....

Toby 16 éves volt, mindenki elvárásait felül múlta....egy igazi harcos, a rák túlélője volt.

 Három komoly műtétje volt korábban. Az orvosok azt mondták, valószínűleg nem fog hosszú életet élni, de rácáfolt mindenre! Még akkor is, amikor beteg volt. Ismét rákos lett, 4. fokozatú veseelégtelenséget diagnosztizáltak  (2018 októberében), az állatorvos azt mondta: „ez a kutya előttem nem lehet az, akinek az eredményei előttem vannak.” Még mindig szép és boldog, még mindig energikus. Februárig élt.

„Az utolsó három nap nagyon letargikus volt. Így mindannyian elbúcsúztunk tőle és elvittük az állatorvoshoz. Ez volt a legfájdalmasabb döntés, amit eddigi életemben meg kellett hoznom....Még 4 hónap elteltével is kísért, olyan, mintha tegnap lett volna.

Via: Boredpanda

kutya boldogság szeretet dog hűség önzetlen


Megtekintések száma: 42470


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet