2018 Január 04

Zuhog az eső már napok óta? Nem bírod a bezártságot? Ezekkel a remek időt elütő tippekkel garantáltan át tudod vészelni az unalmas esős őszi napokat!

Az ősz nem mindig móka és kacagás. Bár nemrég kiderült, hogy az őszt tudományosan bizonyítottan sokan szeretjük, még nem jelenti automatikusan azt, hogy minden egyes percét, minden napját élvezzük.

Azok a bizonyos hideg, lucskos, és esős napok a legnehezebbek, amikor semmihez sincs kedvünk, és egész nap a szobába zárva unatkozunk. De hogyan üssük el jól az időt? Íme, néhány hasznos tipp!

1. Filmnéző maraton

Ha odakint esik az eső, ne csüggedj! Inkább dobd fel a napodat egy jó vígjáték maratonnal. Pattogtass magadnak egy nagy adag popcornt, majd nézd meg örök kedvenceidet a tévén, vagy a számítógépeden egy csésze forró tea társaságában.

Ha pedig beesteledik, válts át horrorfilmekre. De vigyázz! Lehet, hogy nem fogsz tudni elaludni, és a borongós őszi idő sem lesz éppen segítségedre a film utáni ijedtségből való kilábalásban.

2. Gyűjts leveleket

Bár ehhez ki kell merészkedned a szabadba, érdemes akkor összeszedni a leveleket, amikor nem esik az eső, és éppen kisüt egy picit a nap. Az összegyűjtött leveleket könyvek lapjai közé kell tenned, és hagyni néhány napig préselődni.

Amikor beköszönt a rossz idő, órákat lehet eltölteni azzal, hogy színes, őszi dekorációt készítünk a lakásba. Ezzel nem csak valami hasznosat csinálunk, de leköthetjük magunk, és akár a családunk figyelmét is.

3. Tökfaragás

A tökfaragás jó móka. Pláne akkor, ha van is kivel kifaragni ezeket a bizonyos tököket. Korábban már adtunk egy remek tippet, milyen ötletes tökfaragási megoldások vannak, amivel kitűnhetünk a tömegből, de érdemes saját magad is kísérletezned.

A tökfaragást az egész család élvezhet, hiszen játékos időtöltés, mely elfeledteti az odakinn tomboló rossz időt.

4. Olvasós este forralt borral

Ha vágysz egy kis romantikára, akkor csinálj egy finom forralt bort, hogy átmelegítsd a tested és a lelked. Kapd elő kedvenc regényed, vagy próbálj ki valami újat, és egy jó nagy pohár ínycsiklandó nedű társaságában válj részévé az olvasott történetnek.

Mi sem lenne pihentetőbb, mint egy nagy bögre gőzölgő borral a kezünkben, takaróba bugyolálva olvasni egy lebilincselő könyvet?

5. Sütés-főzés

A sütés-főzés örök klasszikus, ha arról van szó, hogy valamivel el kell ütni az időt a lakásba szorulva, ítéletidőben. Csapj fel egy receptkönyvet, vagy próbálj ki valami újat az internetről.

Csak a bevásárláshoz kell kimozdulnod, de ha napokkal előre bevásárolsz, akkor még ezzel sem lesz gondod. A főzés leköt, új ízeket és ételeket próbálhatsz ki, és elvonja a figyelmed arról, miért is kényszerültél be egész napra a házba.

6. Blogolás

Talán a rossz idő egy jel arra, hogy itt az ideje egy saját blogot indítanod. Vagy ha van személyes, kézzel írott naplód, akkor írj bele néhány újabb bejegyzést. Az írás egy nagyon kreatív tevékenység. Nemcsak ki tudod fejezni vele érzéseidet, vagy kiírni a benned rejlő indulatokat, de egyfajta emléktár is, hiszen évek múlva visszaolvasva számtalan dolgot juttat majd eszünkbe.

Manapság alig pár perc alatt bárki nyithat blogot, nem kell hozzá különösebb számítógépes ismeret. Rajta, kapd elő a billentyűzetet, vagy a laptopot, és ontsd magadból a gondolatokat!

7. Pizsama nap

Határozd el, hogy ezen a napon nem öltözöl át, és egész nap lazuni fogsz. Ha igazán merész vagy, még az ágyat is csak addig hagyod el, míg hozol be magadnak valami harapnivalót.

Kapcsold be a tévét, vagy játssz videó játékokkal egész nap. Mert mindenkire ráfér egy is pihenés.

8. Csempészd vissza a nyarat

Ha szeretnéd, pikk-pakk visszacsempészheted a nyarat a lakásodba. Csinálj nyári gyümölcsös koktélokat, hallgass a nyárra jellemző, vagy a nyárról szóló zenéket, slágereket. A fürdőszobában a kádat engedd tele, és egész nap papucsban, és köntösben mászkálj.

Így egy idő után azon fogod kapni magad, hogy valóban úgy érzed, mintha nyár lenne, és nem is fogod érteni, miért bent vagy, hiszen kint „süt a nap”.

9. Forró fürdő egy pohár borral

Ha már forró fürdő: bont ki egy palack jó évjáratú bort, és engedd tele a kádat forró vízzel. Ha van, dobj bele egy nagy fürdőgolyót is, mely illatokkal árasztja el a helyiséget.

Mártózz meg a vízben, de nehogy kiszállj! Lazulj el, és bort kortyolgatva ücsörögj benne, míg teljesen ki nem hűl a víz.

10. Jóga

Ha relaxációra vágysz, ez egy remek alkalom lehet. Mivel nem kell kimenni, nem jöhet közbe semmi, és nem keres az ember automatikusan kifogásokat, miért ne kelljen jógáznia.

A jóga az egyik legjobb dolog a világon. Könnyű, bárki képes elvégezni, nyugtatja a testet és a lelket, és nem utolsó sorban sokkal frissebbnek érzed magad utána.

Ezekkel a remek tippekkel szinte észre sem fogod venni, hogy a házban ragadtál a pocsék idő miatt. Az egyes ötleteket, időtöltéseket akár kombinálhatod is!

életmód tippek ajánló programok top10


Megtekintések száma: 26051


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet