2018 Január 28

(Szerző: Medgyesi Tímea)

Bevallom töredelmesen, ezt a cikket csak azért tudtam olyan részletesen megírni, mert csak magamba kellett néznem hozzá és már jöttek is sorban a pontok. Na de vajon ti is csalhatatlan parfümmániások vagytok-e?

 A polcod szinte már roskadozik a megannyi különböző formájú és illatú üvegcséktől – az ismerőseid már azzal vicceskednek, hogy egy kész drogéria / parfüméria parfümrészlege irigy lehetne a gyűjteményedre.

 Te viszont képtelen vagy ezen a ponton megállni, hiszen mindig jön valami új, vagy találsz egy eddig ismeretlen illatot, amit megszagolsz és egyből beüt az „ez nekem kell, most azonnal!” érzés, és addig bizony nem nyugszol, amíg meg nem kaparintod.

 Amíg más kitart egy parfüm mellett kb. egy életen át, addig te különböző illatokat tartasz különböző alkalmakra. Randi? Vizsga? Állásinterjú? Buli? Nem számít, neked mindre van egy tuti illatod.

 Sőt, ha egyszer egy viselt illat szerencsét hozott a vizsgán vagy az állásinterjún, tuti hogy legközelebb is az után nyúlsz.

10-jel-hogy-hogy-csalhatatlan-parfumorult-vagy

A mit vegyek fel fordított változata: míg más a gardróbja előtt toporog türelmetlenül, addig te a kb. 30 üvegcse felett mélázol buddhai nyugalommal: melyiket viseljem ma? Hiába van harminc üveged, van az a nap, amikor még így sem találod a hangulatodhoz passzolót.

Képtelen vagy parfüm nélkül bárhová kimozdulni – sőt, ha véletlenül elfelejted magadra fújni (ami ritkán fordul elő), riadtan kezdesz kotorászni a táskádban, hátha akad benne egy kósza parfümminta.

Mindig tudod, melyik az új parfüm a piacon és mikor jelenik meg: lázasan követed nyomon az újdonságokat és már a megjelenés napján suhansz őket megszimatolni.

10-jel-hogy-hogy-csalhatatlan-parfumorult-vagy

 Néha már csak úgy hobbiból szaladsz be egy parfümériába szaglászni, majd végül kb 40 papírcsíkkal a kezedben jössz ki: ha viszont igazán rutinos vagy, mindegyikre ráírtad az adott parfüm nevét.

Míg mások az alapján ítélnek meg egy parfümöt hogy finom-e vagy nem, te pontosan tudod mi az a fejjegy, szívjegy alapjegy, leszáradás, parfümpiramis, míg a többiek általában csak kerek szemekkel néznek.

Pontosan tisztában vagy vele, hogy melyek azok az illatjegyek vagy illatkategóriák amiket nem kedvelsz és nem állnak jól neked: így mindig céltudatosan választasz és szaglászol. Néha persze előfordul, hogy tévedsz.

Források:

http://www.pixabay.com


Megtekintések száma: 79013


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet