2022 Augusztus 14

Sokszor érezzük, hogy olyan emberek vannak körülöttünk, hogy azt kívánjuk, bárcsak ott se lennénk: bárhol máshol, csak ott ne. Ilyenkor rendszerint arra ösztönözzük magunkat, hogy valahogy belevonjuk magunkat a beszélgetésbe, mielőtt még valaki megkérdezné: „Valami gond van?”. Nincs semmi gond, csak éppen otthon ülnénk inkább, mintsem olyan dolgokról fecsegjünk, amely egyáltalán nem is érdekel minket.

Aztán van az az időszak, amikor alig várjuk, hogy kimozduljunk, és minden ismerőssel összefussunk. Mindenkire rácsörgünk, akiről úgy gondoljuk, hogy csatlakozna hozzánk. Találkozni másokkal alapvető része az életünknek, de néha meg kell erőltetünk magunkat, hogy biztosak legyünk benne, olyan emberekkel vesszük magunkat körül, akik igazán fontosak számunkra.

Ha magadra ismersz, íme itt van néhány példa milyen is extrovertált introvertáltnak lenni.

1. Nem okoz gondot beszélgetésbe elegyedni idegenekkel, de ha csak szimpla fecsegésről van szó, inkább úgy érzed, bárcsak otthon lennél, egyedül.

Egy beszélgetés nem okoz gondot, de a trécselés nem köti le az agyadat. Ez olyan számodra, mint egy kis móka, de jobban szeretjük a mélyebb beszélgetéseket. Nem azt mondjuk, hogy nem vagyunk képesek az egyszerűbb beszélgetésekre, hiszen ez az élet része, de mindig megpróbálunk tovább és mélyebbre ásni az adott témában. Arra használjuk a beszélgetést, hogy ténylegesen megismerjük a másik személyiségét.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek


2. Ha nem érzed jól magad egy társaságban, akkor a háttérbe vonulsz.

Imádod magad körülvenni emberekkel, de általában csak a saját társasági körödben érzed jól magad. Különböző emberek társaságában rosszul érzed magad, sőt néha talán egy kicsit szociálisan frusztráltnak is.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek


3. Vannak napok, amikor mindenkivel szóba elegyednél, ugyanakkor olyanok is, amikor egyáltalán nem akarsz kapcsolatot teremteni.

Bizonyos napokon minden barátodra ráírnál, hogy mi a terv estére, míg máskor mindenkit elutasítasz. A napodtól függ: nincs rá jobb magyarázat, minthogy két véglet működik egyszerre, amelyben egyensúlyt kell tartanod. Ha túl sok időt töltesz emberek társaságában, rövid időn belül már vágysz is a saját otthonod kényelmére. Ha viszont túl sok időt töltesz egyedül, akkor bizony vágysz a társaságra.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek


4. A tartalmas beszélgetéseket kedveled.

Mint, ahogy mondtuk, a csacsogás, nem a mi műfajunk. Sokkal kényelmetlenebb, főleg, amikor a beszélgetés nem vezet sehová. Ha beszélgetünk, az a célunk, hogy megismerjünk egymást. Érdekes és tartalmas témákról szeretünk beszélgetni. Mély beszélgetéseknek ez az alapja.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek


5. Mindig a saját világodban élsz.

Mindig önállóan gondolkodsz, de mégis mások fejével is. Az agyadban több millió verzió fut át, legyen szó akár egy jövő heti tennivalóról vagy valamiről, amit elfelejtettél megkérdezni egy barátodtól. Mindig lefolytatsz magadban is egy kis motiváló, ösztönző beszédet.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek


6. Néha tényleg nehéz kimozdítani magunkat!

Mert mi van akkor, ha mégsem olyan nagy móka vagy nem éri meg? Biztos azzal végződne, hogy megbánjuk hátrahagyni a laptopot és a könyvet, amit olvasunk. De mi van akkor, ha éppen most a legalkalmasabb az idő és mindenki azt mondja, ez bizony nagy buli lesz? Vannak esték, amikor semmit sem csinálnánk, és vannak, amikor viszont mindent.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek


7. Az, hogy szeretsz egyedül lenni, még nem jelenti azt, hogy szeretsz magányos lenni.

Nagy különbség van a két dolog között. Szeretsz egyedül lenni, mert azt te választottad, hogy éppen egyedül akarsz lenni. Nem pedig azt, hogy magányos legyél, mert éppen senki nincs körülötted. Egyedül lenni és azt csinálni, amihez kedvünk van, ez tesz minket boldoggá, de ugyanakkor az is, ha barátokkal akarunk éppen időt eltölteni. Magányosnak lenni semmire nem jó, sőt mindkét állapotot meg is öli.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek


8. Szeretsz meghallgatni másokat.

Élvezettel hallgatsz meg másokat, mert néha te is csak arra vágysz, hogy valaki meghallgasson. Még ha nincs is mit mondanod, akkor jólesik a hallgatásod másnak, mivel tudják, hogy beleérzel a helyzetükbe. Viszont meghallgatni valakit, akinek mondandója van, lekötelez minket, mert fontosnak érezzük magunkat, mintha jó dolgot tennénk valakiért.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek


9. Szelektíven vagy társasági lény.

Szeretsz társasági életet élni, de nem mindenkivel szeretsz társalogni. A sok bonyodalmat okozó emberek egyáltalán nem képezik a te társaságodat. Nem szeretsz pletykálni másokról, és messze elkerülöd azokat, akik ezt teszik. Rendkívül kényelmetlenül érzed magad ilyen helyzetben.
10-hetkoznapi-dolog-amit-csak-az-extrovertalt-introvertaltak-erthetnek

[Nem vagyok antiszociális, csak szelektíven szociális. Van különbség.]

10. Könnyen szerzel új barátokat, de nehezen tartod fent ezeket a kapcsolatokat.

Barátkozni nem jelent problémát számodra. Amikor végre kimozdulsz, szereted is jól érezni magad. Beszélgetsz emberekkel, társalogsz, és közben boldog vagy. De az este múlásával, és a reggeli ébredéssel már lényegét is veszti az új ismertségek fenntartása számodra. Talán azért, mert éppen nincs kedved ráírni senkire, vagy éppen az, hogy elhagyd a lakást, sokkal nagyobb problémát okoz számodra.


Megtekintések száma: 38416


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet