2016 Július 30
 1. Csalódást színlelsz, amennyiben lemondanak egy olyan találkozót, ahol bizony nem igazán szerettél volna megjelenni. A hanghordozás is fontos ám, tessék rá figyelni, a rutinosabb motorosok már erre is figyelnek!

 2. Kétségtelen, hogyha buli van, a legjobb társaságot találod meg, a házigazda kis kedvencének a személyében, míg a többiek nagyon jól elvannak közösen.

 3. …végül pedig kivárva a megfelelő időt, amikor már nem igazán köthetnek beléd, hogy túl korán távoznál szépen el is mész. Hát még ha ezt észrevétlenül teszed meg, vagy éppen csak a hozzád 1-2 közelállónak szólva!

 4. Az esetek többségében bizony mindig a leglehetetlenebb időben sikerül válaszolnod egy-egy programmeghívásra. Természetesen ilyenkor a megfelelő kifogás is megvan: nem úgy készültél, ezt Te kihagyod, majd talán legközelebb elmész.
  10-dolog-ami-ismeros-lehet-introvertaltkent
 5. Udvarias, de határozott jeleket küldesz a környerezetnek, amikor nem akarsz szocializálódni. Például egy burkolt félrevonulás, elbarikádozás….vagy begubózás, könyvbe bújás eléggé egyértelmű jel lehet. A keresztbe tett lábakról és a nem létező, akár minden árvizet feltartóztató  általad megépített gátról már nem is beszélve!

 6. Az előző ponthoz tartozik, ám mégis külön pontot érdemel: Védőfelszerelésed szent grálja, a fülhallgató. Még akkor is, ha nem hallgatsz éppen semmit! Persze, ha valaki éppen akkor akarna veled beszélni és nem vagy elég tudatos használó,  így azonnal reagálsz, elég hamar kiderülhet a csalafintaság.

 7. Pontosan tudod, hogy milyen az, amikor a szociális akkumulátorod majdnem lemerül. Hirtelen egyik pillanatról a másikra elkap a nyűgösség és a fáradtság, majd hamar kivonod magad a forgalomból mindenki szeme láttára.

 8. Nagyon ritkán szólalsz fel, vagy éppen meg, de hamar csodálkozó tekintetek kereszttüzében találod magad. Olykor, néhanapján a bátrabbak meg is kérdezik: Te tudsz beszélni?
  10-dolog-ami-ismeros-lehet-introvertaltkent
 9. Hétvégi program? Hamar lezárod a témát egy túl elfoglalt vagyok-féle mondattal. Ami néha igaz is, de az esetek többségében, azért javarészt otthon vagy és nincs más dolgod csak pihensz, vagy éppen egy jó könyvvel félrehúzódva éppen másvalaki életét éled.

 10.  Blah, blah, blah…Valahogy így hangozhat számodra a túl sok bájcsevej és felesleges beszéd. Ez esetben pedig nagyon hamar kivonod magad a körből, mert már-már kellemetlenül éled meg, hogy valaki, akivel amúgy sohasem beszéltek, csak köszöntök egymásnak, már-már az egész élettörténetét elmeséli neked. Te pedig nem haladsz a saját dolgaiddal, mi több, rólad is mintha túlzottan sokat akarna tudni és ez kicsit meg is rémiszt.  

  Források: 
  www.pixabay.com 
  https://www.buzzfeed.com/annaborges/sorry-didnt-see-you-there 


Megtekintések száma: 11923


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet