2019 Július 15

,,Utazz a fesztivál hivatalos taxipartnerével! Mi sem egyszerűbb, csak töltsd le hozzá a Bolt (a korábbi Taxify) mobil applikációt, vagy keresd a Bolt taxidrosztot a fesztivál főbejáratánál.” Olvastuk az EFOTT fesztivál előtt a rendezvény honlapján. Ekkor még nem tudhattuk, hogy a Budapesten egyre népszerűbb applikációval Velencén már komoly gondok adódnak.

Na de mi is az a Bolt?

Az észt alapítású technológiai cég jelenleg több mint 30 országban 25 millió felhasználóval büszkélkedhet, és ezzel piacvezető Európában, de meglepő módón a világ összes kontinensén találkozhatunk vele. Sőt, elsőként kínált utazásszervezést, és robogó-megosztást egyazon okostelefonos alkalmazáson belül. A cég jelenleg a roller-megosztó szolgáltatásának bevezetésén dolgozik számos európai városban. Azonban Magyarországon még nem készültek fel az egy időben, nagy embertömeg szállítására… Ez a velencei EFOTT-on világosan kiderült.

Bolt helyett gyaloglás

Egy átmulatott éjszaka után kora reggel elindultunk a bejáratnál található Bolt-állomás felé. 6 órakor egy 50-60 fős sorral szembesültünk, ami több órás várakozást vetített előre. Az applikációt azért – biztos, ami biztos – megnyitottuk, de semmit nem ért az egész, ugyanis taxit azon keresztül sem tudtunk szerezni. Maradt tehát a jól bevált Google Maps és a gyaloglás. Délben el kellett volna indulnunk Budapestre, ezért még az előző esetből okulva, jóval előbb, két csatornán próbálkoztunk kocsit szerezni: hívás és applikáció. A telefon foglalt volt, az alkalmazás pedig leginkább alkalmatlan...

Végül úgy hagytuk el Velencét, hogy egyszer sem tudtuk igénybe venni a Boltot, holott az az EFOTT hivatalos szolgáltatójaként hirdette magát.

Mi okozta a káoszt?

A szervezésen és a pénzen múlt az egész. Irreálisan kevés taxis több ezer ember elszállítására – rövid időn belül – ez lett volna a feladat. A noimagazin.hu értesülése szerint azonban mindössze 30-40 autó állt rendelkezésre a fesztiválozók számára. Egy neve elhallgatását kérő Bolt-sofőr azt nyilatkozta munkatársunknak, hogy nem kínáltak nekik kedvező feltételeket, a cég semmilyen költséget nem vállalt volna át az EFOTT idejére, hiába a cég a hivatalos taxipartnere a rendezvénynek.

S, hogy mik lettek volna ezek a pluszköltségek? Szállás, étkezés és engedély kiváltása, valamint a levizsgázás az adott megyére. Ez mind idő és pénz egy sofőr számára. Viszont az ilyen kiadások hamar megtérülnek, mivel a sorok láttán otthagyott potenciális vevőkből hamar visszajött volna a vállalatnak ez a befektetett összeg.

,, A Bolt a gyorsaságot és megbízhatóságot fókuszban tartó utazásmegosztó szolgáltatás. Egy koppintás és már érkezik is az autó.” – hirdeti magáról a vállalkozás. Nos, őszintén reméljük, hogy ez a velencei csak egy kisebb malőr volt, és idővel a fővároson kívül is hatékonyan működik majd a rendszer.

Nem bánnánk ugyanis, ha jövőre az EFOTT-ról már nem gyalog kellene hazamennünk.

bzsm

nyár efott fesztivál velence bolt taxify taxi


Megtekintések száma: 12183


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet