2016 Október 05

Bokazokni? Vastag pamutzokni? Mikor mit érdemes felvenni? Zokni kisokos.

Zokniból rengeteg féle van. A színek száma már szinte megszámlálhatatlan, és ma már különböző fazonok állnak a vásárlók rendelkezésére, akiket a bőség zavara kerülhet.

Ha elvesznénk a nagy zokni dömpingben, és nem lennénk biztosak benne, hogy mikor milyet érdemes hordani, akkor elég, ha csak logikusan végiggondoljuk az alábbiakat.

Az első és legfontosabb dolog az, hogy az évszakhoz illő zoknit vegyük fel, bármilyen alkalomra húzunk zoknit. Egy vékony bokazokni nem tanácsos télen egy összejövetelhez.

Ugyanis nagyon könnyen felfázhatsz benne, pláne akkor, ha a bokád szabadon marad a hideg farmerrel érintkezve.

A bokazokni sokkal praktikusabb nyáron, amikor meleg van, és azt akarod, hogy minél kevésbé izzadjon bele a lábad a cipőbe.

Azonban a másik véglet pont az, ha valaki egy vastagabb pamut zoknit hord még késő tavasszal is, mert fél, hogy felfázik.

Ez azért is súlyos hiba, mert egyrészt beleizzad a lábad a cipőbe, másrészt a meleg, nedves cipő és a zárt tér remek otthona lehet a lábgombák különböző fajtáinak.

Vannak olyan vékony zoknik, melyekbe akkor is beleizzad a lábunk, ha vékonyak. Ezek a lábunk legnagyobb ellenségei, ugyanis feltehetőleg ezek nagy része szintetikus anyagból készül, ami fokozottan izzadásra készteti a lábunkat függetlenül a zokni vékonyságától.

Nagyon egészségtelen, és egyes szélsőséges esetekben még allergiás reakciót is kiválthat belőlünk.

Ha szép a lábfejünk, a meleg nyári hónapokban akár teljesen el is hagyhatjuk a zokni viselését. Sokkal praktikusabb is, hiszen a strandon, a homokos tengerparton csak idő előtt összekoszolódna.

Színek tekintetében már más a helyzet. Mi nők színes egyéniségek vagyunk, így sokkal többször hordunk színes zoknikat, mint a férfiak. A legkülönfélébb színeket tudjuk kipróbálni a rózsaszíntől kezdve a liláig.

Ha megbeszélésre, üzleti ebédre vagyunk hivatalosak, akkor érdemes fehér, vagy fekete zoknit választani, de egyébként a szín teljes mértékben az ízlésünkre, és az éppen aktuális hangulatunkra, illetve annak függvényére van bízva.

tanácsok tippek szépségápolás öltözködés


Megtekintések száma: 53498


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet