2018 Május 04

Alapozó:

Az ápolt, hidratált bőr a tökéletes alapozás egyik legfontosabb feltétele, hiszen csak ilyen bőrön lehet megfelelően, egyenletesen eloszlatni az alapozót. Kiemelkedően fontos, hogy a bőrtónusunknak megfelelőt válasszunk! A szemünk alatti karikákat  korrektorral tüntessük el, amely legyen kicsit világosabb, mint az alapozónk.(Én, személy szerint a folyékony korrektort ajánlom, mivel ezt a legkönnyebb eloszlatni és nem ül bele a szem alatti ráncokba.)

Púder, arcpirosító

Érdemes púderral fixálni az alapozást, hiszen így a végeredmény még egyenletesebb és mattabb lesz. Itt is kövessük a kevesebb-több aranyszabályt, hiszen nem akarjuk, hogy sminkünk maszk-szerűnek hasson. Egy élénkebb árnyaltú, finoman felvitt arcpirosítótól ragyogó lesz az arcunk. Ha a bőrünk világosabb árnyalatú, válasszunk rózsaszínes, míg, ha meleg tónusú, inkább barackos árnyalatú arcpirosítót. Felvitelnél mosolyogjunk, majd az így keletkezett „kis pofinktól” a fülünk felé dolgozzuk el.

Szemhéjtus, spirál, szemhéjpor:

Itt sem szabad túlzásokba esnünk. Elég, ha csak húzunk egy határozott tusvonalat,ami kicsit kifuttatunk a szemünk vonalát követve, majd a végeredményt szempillaspirállal koronázzunk meg. Ha valaki nagyon szereti a szemhéjpúdereket, nyugodtan lehet használni, de itt törekedjünk a halvány pasztellszínekre, melyek nem feltűnőek.

Rúzs, szájfény:

A rúzs esetében is a visszafogottság a jó választás. A halvány pasztellárnyalatokkal, egyszerűen nem lehet mellé nyúlni! A szájfény kedvelők nyugodtan használhatják kedvenc terméküket, de ügyeljünk, hogy ne legyen túl csillogó.

Ezek a tippek, természetesen nemcsak az állásinterjúk esetében megszívlelendőek, hiszen egy jól eltalált, természetes smink, szinte minden alkalomra megfelelő.


Megtekintések száma: 170125


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet