Wednesday, March 7, 2018

Túl gyakran használod a hajformázó termékeket

Valószínűleg a te „hajas” polcod is hemzseg az olyan termékektől, amelyek segédkeznek a kifésülésben, formáznak, védenek a hőtől, göndörítenek vagy simítanak. Abban is biztosak vagyunk, hogy ezek közül minden hajmosást követően használsz egy keveset valamelyikből. Az igazság az, hogy ezzel halálra ítéled a hajszálaidat, mert minden felvitellel egy olyan természetellenes réteget képzel a hajszálakon, ami nemcsak a szabad levegőzést nem engedi, de a bevonat a következő hajmosásig kémiai reakciókat gyakorol a hajadra. Ezen felül pedig a túl gyakori használat hozzászoktatja a hajad komfortérzetét a termékhasználathoz, így ha úgy érzed, nélküle nem érzed egészségesnek a hajad, az azért van, mert ekkor egyfajta függőség alakul ki a hajad részéről: a termékben található anyagok nélkül lassan nem fog tudni létezni.

Rosszul samponozol hajmosáskor

A helyes hajmosás első lépése a haj alapos kibontása, kifésülése, másképp a sampon nem lesz képes eljutni a fejbőr teljes területére. A sampon alkalmazása sem mindegy, ugyanis a legjellemzőbb módszer a közvetlen felvitel, ami helytelen. Helyesen úgy kellene kinéznie a dolognak, hogy elsőként a tenyeredbe nyomod a megfelelő mennyiséget, amelyet felhabosítasz, majd így viszed fel a fejbőrödre. Ezután nagyon fontos a fejmasszázs, ami felpezsdíti a vérkeringést, ezzel pedig serken a hajnövekedés is. Fontos! Ne körömmel masszírozz, ne vakargass, ne kapard a fejbőröd! Ha betartod ezeket a lépéseket, lassanként megszűnnek a fejbőrrel vagy a hajhullással kapcsolatos problémáid.

Szokásod túl gyakran megmosni

Ha azt hiszed, egészséges gyakran hajat mosni, tévedsz! A már említett hatásai egy-egy terméknek a samponra is érvényesek: a sampon eltávolítja a természetes zsírokat, és olyan bevonatot képez, ami szörnyű hatásokat fejt ki hajszálaidra. Ha úgy érzed, túl gyorsan zsírosodik a hajad, és így nem vagy képes emberek közé lépni, akkor érdemes kipróbálnod különböző márkák kifejezetten erre a problémára kifejlesztett termékeit. Sőt! A piacon kapható legtöbb szárazsampon szuper minősége hajszíntől függetlenül 2-3 nappal kitolhatja a hajmosások időpontjait – ezzel pedig az átlagos hajmosási rended is ritkább, vagyis egészségesebb lesz.

Túl gyakran fésülködsz

Fésülködés közben kerüld a harsány, hirtelen mozdulatokat! Egy rossz kefevonással hosszútávon elképesztő mennyiségű hajtól búcsúzhatsz el. Az agresszív fésülködés eltöri a hajszálakat, a gyakori fésülködés pedig elektromossá és zsírossá teszi hajkoronád. A legfontosabb mégis, hogy nedvesen sosem szabad hajkefét használnod! Erre kifejlesztett, speciális bontófésűk tömkelege fogad bármely drogériában. Használd őket bátran!

via trendcrown


Megtekintések száma: 49439


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet