2023 Szeptember 14

Manapság –szerencsére- egyre nagyobb divat edzeni, a nők is egyre nagyobb számban fordulnak meg az edzőteremben. Valószínűleg felgyorsult, mozgásszegény életvitelünk következménye ez, hogy egyre nagyobb kedvvel lépnek be a konditerem ajtaján nőtársaink. Azonban sok nő messziről kerüli a termeket, mert attól tartanak, hogy mellei méretei is csökkeni fognak. Mi lehet e mögött?

Az edzéstől kisebbek lesznek a melleim?

Minden nő testének különböző részei változhatnak az edzés során. Bár az edzésnek számos előnye van az egészségre és a testalkatunkra nézve, egyes nők aggódnak amiatt, hogy az intenzív edzés hatására kisebbnek tűnnek a melleik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miért változhatnak a mellméretek edzés közben, és hogyan lehet kezelni ezt a helyzetet.

Az edzés és a mellméret kapcsolata

Az edzésnek számos pozitív hatása van a testünkre. Erősíti az izmokat, csökkenti a testzsírt, javítja az állóképességet és javítja az általános egészséget. Azonban a mellméret valóban változhat az edzés során, és ennek több oka is lehet.

Miért változhat a mellméret az edzés miatt?

Testzsír csökkenése

Az edzés során a testzsírszázalék csökkentése általában pozitív dolog, mivel javítja az egészséget és a testalkatot. Azonban a mell területén lévő zsír is csökkenhet, ami néha a mellek kisebbnek tűnését eredményezheti. Vannak olyan nők, akik elsőként a mellükből fogynak, hiába a hasukból szeretnének leginkább. Speciális edzésekkel, külön has fókuszú gyakorlatokkal előre lehet mozdítani a hasi zsír eltávolítását is.

Mellizom fejlődése

Bizonyos edzésformák, például a mellizmok erősítése, lehetővé teszik a mellizmok növekedését. Bár ezek az izmok megerősödhetnek, nem feltétlenül növelik a mellméretet, hanem inkább emelik és formálják a melleket. Azonban azt meg kell jegyeznünk, hogy nemcsak a mellek mérete, hanem azok feszessége, külalakja is legalább olyan fontos, tehát ezt nem számoljuk hátránynak.

Hormonális változások

Az intenzív edzés hatására a hormonok szintje is változhat a szervezetben, például a tesztoszteron szintje nőhet. Ez a hormonális változás is befolyásolhatja a mellméretet.

Hogyan előzhető meg a mellméret csökkenését az edzés során?

Bár a mellméret változása az edzés során természetes folyamat lehet, vannak olyan lépések, amelyek segíthetnek a helyzet kezelésében. Amennyiben te is azért kerülöd az edzőtermeket, mert félsz, melleid kisebbek lesznek, keress újabb kifogást! A lent leírt lépések ugyanis segítenek, hogy melleid mérete ne csökkenjen a konditermezéstől!

A megfelelő melltartó viselése

Egy jó minőségű melltartó segíthet abban, hogy a mellek formásak és támogatottak maradjanak az edzés során. Manapság már nagyon sok kereskedésben lehet kapni kifejezetten sport célra kifejlesztett úgynevezett sportmelltartókat. Ezeken jellemzően az is jelölve van, hogy milyen intenzitású, milyen típusú sportokhoz ajánlják. Amennyiben úgy érzed segítségre van szükséged, keress fel egy szaküzletet, az eladók biztos tudnak segíteni a megfelelő darab kiválasztásában.

Testmozgás kombinálása

Ha szeretnénk fenntartani vagy növelni a mellméretet, érdemes olyan edzésformákat is beiktatni, amelyek a mellizmokat célozzák meg, például a mellizom gyakorlatokat. Akkor is fókuszálj erre, ha egyébként nem az izmosítás, hanem épp ellenkezőleg a fogyás a célod, mert emlékezned kell rá, hogy nem mindegy, hogy honnan futsz. Nagyon jó edzésprogramokat lehet találni az interneten is, különböző applikációkban, valamint a személyi edzések során is segítenek neked a számodra legjobb gyakorlatok összeállításában. A kardio edzéseket könnyedén kombinálhatod mellizom gyakorlatok elvégzésével.

Egészséges táplálkozás

Az egészséges étrend segíthet a testzsír szintjének megfelelő szinten tartásában, ami hozzájárulhat a mellméret stabilizálásához. Ez nem feltétlenül a fehérjeporok fogyasztásában merül ki, sőt sokkal fontosabb a sokféle tápanyagból, színes élelmiszerekből álló táplálkozás kialakítása.

Ne feledkezzünk el az önbizalomról

Fontos megérteni, hogy a test változása teljesen normális és természetes. Az önbizalom és a pozitív testkép fenntartása kulcsfontosságú, függetlenül attól, hogy a mellméretünk milyen változásokon megy keresztül. Amennyiben nem tudsz megbarátkozni melleid méretével a mellplasztika jelenthet hosszú távú megoldást. Arra azonban ügyelj, hogy ne ess túlzásba! A túl nagy mellek nemcsak a sportban, hanem a hétköznapokban is gátolhatnak, valamint a testképedet is ronthatják. Dr. Tóth András plasztikai sebész legújabb szolgáltatása a 3D plasztikai tervezés, aminek segítségével már a beavatkozás előtt láthatod a plasztikai műtét eredményét virtuálisan, azt, hogy hogyan fog állni az egyel, vagy kettővel nagyobb mellméret!

https://www.bonusz-plasztikaisebeszet.hu/

plasztika bonusz plasztikaisebeszet


Megtekintések száma: 33121


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet