2022 Decemberr 04

Tudtad, hogy van élet a sminken túl is? Sőt, komoly előnyökkel jár, ha nem sminkeled rendszeresen az arcod? Íme, 5 előny, amit csak azok élvezhetnek, akik szinte soha nem sminkelik magukat!

Nincs baj azzal, ha valaki sminkeli magát, akkor, ha ezt képes mértékkel tenni. Sokan azonban túlzásban viszik, és belecsempészik a mindennapjainkba, ami már káros hatással lehet a szervezetükre, és az arcbőrükre.

Ha viszont elhagyod a sminket, rengeteg dologra fogsz rájönni, többek között arra, hogy mennyi remek előnnyel jár az, ha nem sminkeled magad, vagy csak nagyon ritkán, alkalmakkor.

Természetesen szép arcbőr

Kevesen tudják, de a smink olyan ördögi kört indíthat el, amire az ember nem számít. Ha túl sokat használunk, és túl sokszor, akkor irritálhatja a bőrt, extrémebb esetben bőrpírt, tartós foltokat vagy akár pattanást eredményezhet.

Ha nem sminkeljük magunkat, a bőr természetes flórája helyreáll, és úgy lehet gyönyörű az arcunk, hogy nem kell semmivel feljavítanunk.

Hidratált arc

A sminkek nagy százalékban képesek dehidratálni, azaz szárítani az arcbőrünket. Bár manapság egyre profibb termékek állnak rendelkezésre, még mindig érdemes csínján bánni ezekkel.

Sokkal hidratáltabb lesz az arcbőröd, ha smink helyett vitalizáló krémekkel kened. Soha többé nem fog kiszáradni, hámlani.

Önbizalom

A legnagyobb dolog, amit valaha kaphat egy nő, az az önbizalom. Nehéz szert tenni rá, és könnyű elveszíteni. De ha hiszed, ha nem, a rendszeres sminkeléssel csak ideig-óráig lesz önbizalmad.

Ha smink nélkül is elkezded szépnek érezni magad, rá fogsz jönni, hogy gyönyörű vagy, és nincs szükséged arra, hogy hamis képet fess magadra személyedről. És ekkor fog betoppanni az életedbe a várva várt vendég: az önbizalom.

Több idő

A sminkelés bonyolultságtól függően sok időt elvehet az embertől. Még egy egyszerűbb smink is ha rendszeresen alkalmazzák, akár egy-két órát is elvehet az életedből hetente.

Ha nem sminkeled magad, sokkal több időd marad, és ezt a megszerzett időt más, sokkal hasznosabb dolgokra tudod majd fordítani.

Spórolsz

Nem elhanyagolható tényező, hogy rengeteget spórolhatsz meg azzal, ha nem kell állandóan ilyen-olyan sminkkészletekre költeni, szemceruzára, kihúzóra…stb.

A megmaradt pénzt költsd inkább magadra, menj el belőle szórakozni, vagy vegyél belőle egy jó könyvet. A sok drága pipere cucc nem biztos, hogy mindig mindenkinek megengedhető, persze ezt embere és pénztárcája válogatja.

A smink nélküli élet, mint látod, nem is annyira borzasztó. Sőt, igazából csak nyerhetsz vele!

egészség szépségápolás szépség smink


Megtekintések száma: 400359


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet