2018 Május 23

Tegyük el a hajvasalót!

1.Hajegyenesítő sampont és kondicionálót használjunk. Tehetünk még a hajunkra különböző ápoló és tápláló szérumokat is.

2.Tekerjük a hajunkat ultraerős nedvszívó törülközőbe. Minél több vizet felszív a hajunkról a törülköző, annál kevésbé kell hővel kezelni a szárításhoz.

3. Fésüljük a hajunkat, míg megszárad. Nem kell erősen, vagy hevesen, inkább lágyan fésülgessük át időnként, míg száraz lesz.

4.Tekerjük a hajunkat a fejünkre, majd várjunk. Ez egy argentin technika, a toca, mely során először hideg levegővel szárítják a hajat, majd a fej köré tekerik, másnap pedig egyenes hajjal ébredünk.

5.Használjunk nagy csavarókat. A törülközőszáraz hajat tekerjük fel néhány nagy csavaróra. A műanyag csavarók sokkal puhább hajat varázsolnak, mint a szivacsosak.

6.A megfelelő hajkezelőket használjuk. Kísérletezzünk, vagy kérjünk tanácsot a fodrásztól, a samponon és balzsamon kívül mely hajápolók segítenek simává varázsolni a hajunkat.

7.Hideggel fújjuk a hajunkat. A szárítót ne a melegre, hanem a hidegre állítsuk, semmi hajápolót ne használjunk, se fésűt (ujjainkkal egyengessük el a gubancokat), esetleg kevés kókuszolajat kenjünk rá.

Nem mindenkinél működnek sajnos a trükkök, de érdemes ezen 7 valamelyikével kísérletezni. 

Forrás: Elle


Megtekintések száma: 147704


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet