2016 Július 30

1# A töredezett hajvégek rendbehozhatóak
A hajad azon része, ami már tönkrement, szálkás, azt bizony le kell vágni, pont. Ezen nincs mit ragozni. Maximum különböző kencékkel lehet olyan eredményt elérni, amivel a haj jobbnak látszik. A hangsúly azon van, hogy csak jobbnak látszik/tűnik a haj, de a valódi probléma nincs megoldva. Ha mindenképpen növeszteni szeretnéd a hajad, még jót is fog neki tenni egy kis vágás, csak célszerű a ténylegesen megbízható fodrászod székébe ülnöd, aki tényleg annyit és úgy vág a hajadból, ahogyan Te azt szeretnéd. Viszont a töredezés magától nem fog eltűnni, hacsak nem vagy bűvész és nem ismersz valamilyen titkos varázslatot!

2# A borotválástól erősebbek lesznek a szőrszálak
Két kérdés: Miért és hogyan? A szőrtüsző mindig nagyobb a gyökerénél és a szőrszálak felfelé is vékonyodnak el, ahogyan nőnek. Mivel sok nő nem várja meg, míg teljesen újranő a „bunda”, így persze, hogy a szőr többnek és erősebbnek tűnik.
Ellenben, az már igaz, hogy a soks és indokolatlan borotválás bizony felesleges mikrosérülést okoz a bőrön, így naná, hogy érzékenyebb lesz idővel. Pláne, ha nem gondoskodsz az utólagos ápolásról…

5-szepsegapolasi-mitosz-es-az-igazsag-roluk-i

3# Alapozóválasztás a kézfejed szerint
Több ponton is sántít a történet. Az első talán az, hogy a kézfejed középső részén vékonyabb a bőr, nem olyan, mint az arcod esetében, így biztos, hogy nem ugyanúgy fog mutatni ugyanaz a szín. Második buktatóként pedig ott a tény, hogy a kézfejednél a bőröd lassabban hámlik, mint az arc esetében, így oda eggyel sötétebb árnyalatot is jónak érzékelhetsz. Amit persze sminkeléskor nem fogsz megköszönni.
Ha már mindenképpen próbálgatni szeretnél, és van is rá lehetőség teszterek formájában, akkor a nyakadon, vagy az állad vonalában próbálod ki a színt és nem felejted el az eredményt megnézni természetes fényben is ellenőrizni. A neonfény nagyon csalóka tud lenni, ezt az infót az tudja csak igazán, aki futott már bele ilyen bakikba.

4# Pánikkal teli pumpáló mozdulatok a szempillaspirál jobb működéséért
Nem vesz fel elég festéket a spirálod? Lassan kifogyóban van? A fent említett megoldással nem csak, hogy nem segítesz a helyzeten, hanem még rontasz is rajta. Nem csak, hogy levegőt pumpálsz majd a tubusba, ami még jobban segíti majd a kiszáradást, hanem még több bacit is sikerül ezáltal a tubusba juttatnod. Nem túl biztató hosszútávon. Nem véletlen, hogy szemspillaspirált 3-4, drágább spirálokat  pedig 6-7 havonta cserélni ildomos.

5-szepsegapolasi-mitosz-es-az-igazsag-roluk-i

5# Mindegy milyen faktorszámú naptejet kenek magamra, csak legyen valami
Az igaz, hogy egy bizonyos faktorszám felett mindegy, hogy mit ken magára az ember, de az nem, hogy egy 6 faktoros napkrém is ugyanolyan jól véd, mint egy 15 faktoros. Hazánk fölött, ebben az évben különösen elvékonyodott az ózonréteg, így már nem a 20-25 faktoros naptejeket ajánlják elsősorban mostmár, hanem ajánlás tekintetésben áttértünk a minimum 30 faktor irányába. Természetesen minél fehérebb a bőre valakinek, annál könnyebben leéghet, így ha hófehér bőrrel rendelkezel, könnyen elképzelhető hogy a 30 faktor is kevés lesz.

+1 Ha egyszer már leégtem és barna a bőröm, már nem éghetek le
Maximum csak nem látszik majd annyira pirosnak a bőröd, de attól még ugyanúgy leéghetsz. Attól, mert már szereztél egy kis nyári színt, nem jelenti azt, hogy a fényvédelmet hanyagolhatod. Ha nem is 2-3 éven belül, de 10-15 év múlva ez a hozzáállás megbosszúlja magát.
Naptej használata mindig kötelező, főleg ha vízpartra készültök, hiszen a napsugarak az árnyékban is elérnek mindent. Nem számít hogy barna vagy, hogy mit viselsz és hogy délelőtt vagy délután mész pancsolni egy jót: a nap káros sugarai akkor elérik a bőrödet és védelem nélkül csak felesleges kockázatot vállalsz. 

Forrás: 
Képek
www.pixabay.com 


Megtekintések száma: 5914


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet