2023 Október 23

A PEAC nbI.-es futsal csapata pénteken este megszerezte első nbI-es bajnoki győzelmét, egy parázs csatában a Debrecen ellen. PEAC–DEAC 4:3 (1:3)

” Az elmúlt hetek játéka alapján,az akarti tényezőkkel semmi gond nem volt. Mennek, hajtanak a fiúk, mindenki ellen őszínte, nyíltsisakos játékot vállalunk fel. Senki nem tudott még lejátszani,bedarálni minket,mégha voltak nagyobbnak tűnő gólkúlönbségek is. Aki ismeri ezt a játékot,tudja elég néhány percnyi fáradtság,dekocentráció és máris megvan a baj. Több meccsen bizonyítottuk már 30 percre bárkivel jók vagyunk, a maradék 10-et kell felépítenünk és a döntő szitukban jó döntéseket hoznunk. Úgy érzem a DEAC ellen ha vért izzadva is,de nyerni fogunk. Megérdemelnék a srácok,a teljes stáb.” Fogalmazott a mérkőzés előtt Hári József szakosztályvezető.

A csapat a Lauber “ráncfelvarrása” miatt, illetve a saját csarnoka építése okán a hazai meccseit a PTE TTK csarnokban játsza,ahová most is szép számmal érkeztek szurkolók,barátok,hozzátartozók,hogy kiszurkolják az első komoly sikert.

Sajnos a találkozó rémálom szerűen indult,hiszen a DEAC két idegenlégiósa már az első pár percben gólt jegyzett és állva hagyta a hazaiakat,akik szinte sokkos állapotból igyekeztek összeszedni magukat. Az első félidő derekára kiegyenlítetté vált a mérkőzés és a PEAC is egyre több ígéretes helyzetet alakított ki és egy ízben a kapufa is mentett.Mindkét kapu folyamatosan veszélyben volt,míg a Debrecen elérte a harmadik gólját. Sajnos ez a meccs is veszni látszott,de Bartal Bence gólja a szünet előtt némileg visszahozta a reményt

A második félidőt mindent egylapra téve kezdték a hazaiak.Az elmúlt nbII.-es bajnokságban többször 2-3 gólos hátrányt is le tudtak dolgozni,bár tudjuk az azért egy más kávéház. A pályán kiegyenlített játék folyt az első 10 percben,bár a DEAC egyre többször ivelgette,rugdosta el tanácstalanul a játékszert. Vérszemet kaptak a hazaiak,Molnár Csongor gólja elérhető távolságba hozta a pontszerzést és ekkor már a csarnok hangulata leírhatatlan volt. Majd jött Vénosz Soma irgalmatlan bombája, amivel kipókhálózta a ficakot és három percel a vége előtt Bálint Gergő szemfüles találata,amivel felrobban a csarnok. Óriási szurkolás és páratlanul izgalmas három perc volt hátra, a DEAC kijött a ” vészkapus” játékra,de a hazaiak hősiesen védekeztek, csúsztak,másztak és vagy a blokk,vagy a szenzációs formában védő Molnár Milán mentett. Hatalmas küzdelemben,megérdemelten Pécsett maradt a három pont.

Hári József értékelése: ” Mindenki úgy tött,ahogy köll…no,de a viccet félre téve,akartuk és megcsináltuk. Már rég érett és a fiúk megmutatták kvalitásukat. A célunk továbbra is a biztos bentmaradás és ha igy tudunk küzdeni,egymásért menni,akkor megoldjuk! Győzelmünket ajánljuk ügyvezetőnk héten született babájának! Isten hozot a PEAC családba kicsilány!”


Megtekintések száma: 26353


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet