2018 Január 28

Fogyni akarsz, és bomba alakot? Pattanj fel a trambulinra, és ugrándozz rajta egy órát, és akár ezer kalóriától is megszabadulhatsz!

Elsőre hihetetlennek hangzik, de aktív trambulinozással is lehet fogyni, méghozzá nagyon kellemes módon, hiszen az ugrándozás egyfajta élmény, és képes megmosolyogtatni is.

Ha eddig azt gondoltad, hogy trambulinozással nem lehet fogyni, akkor nagyon nagy tévhitben éltél.


Akár 1000 kalória egy óra alatt

Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a trambulinon való egy órás ugrálás akár 1000 kalóriát is képes elégetni a szervezetedben.

Ez azért van, mert a trambulinozás a tested minden porcikáját megmozgatja, hiszen az ugrálás még jobban képes megterhelni a szervezeted, mint a futás, vagy az úszás.

A folyamatos mozgás és ugrálás miatt már néhány perc után képes csökkenteni testzsírunk szintjét, és lábunk mellett nagyszerű hatása van, ha a csípőnket, a fenekünket és a hasunkat akarjuk formálni, de amennyiben olyan gyakorlatokat választunk, amelyekbe kezeinket is bevonjuk, akkor természetesen karizmaink is erősödni fognak.

Fontos a megfelelő étkezés, de ha rendszeresen ugrálunk a trambulinon, ez könnyen betartható lesz. Akár néhány hét alatt komoly kilókat tudunk ledobni, ha kitartóan minden nap ugrálunk rajta egy-egy órácskát.

Arról nem beszélve, hogy az izmainkat is építi, és alakot formál, így ha az edzés sorozatak vége van, néhány hét alatt jelentősen sportosabb lehet az alkatunk.

Jótékony hatások

A trambulinozás nem csak jó alakot biztosít hosszú távon, és csökkenti a testzsír szintünket, hanem más jótékony hatással is megörvendeztet minket.

Növeli például egyensúly érzetünket, valamint az állóképességünket.

Nem csak fogyaszt, hanem képes a méregtelenítésre. Ez azért van, mert a sok ugrálás felgyorsítja az anyagcserénket is.

Sőt, még az idegrendszert is képes stabilizálni, vagyis egyfajta stressz oldó, nyugtató hatása is van, nem véletlen trambulinoznak sokan egyfajta stressz levezetőként.

Érdemes kipróbálnunk, és naponta, kétnaponta edzeni egy-egy órácskát a trambulinon, mert nagyon hasznos és egészséges.

Idehaza még nem telterjedtek a trambulinos edzések, otthonra pedig nem egy olcsó mulatság, de ha hosszú távon nevetve akarunk fogyni, akkor érdemes egyet beszereznünk.

egészség sport kalória égetés


Megtekintések száma: 35339


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet