2016 Március 22

Íme, a jóga világának legdögösebb párja. A Los Angelesben élő jógaoktató, Briohny Smyth elbűvölte a nézőit a gravitációt meghazudtoló egyensúly-gyakorlataival, a „Guminő” című videójával, ami a jóga közösségekben hatalmas beszédtéma lett. Így hát természetesen visszahoztuk őt — ezúttal férjével, Dice Iida-Kleinnal, aki szintén jógaoktató, és aki szintén sztár a maga szakmájában (nézzétek meg, hogy megy neki a lebegő áramlás nevezetű gyakorlat egy szörfdeszkán!). Amikor megnézed az „Acro Yoga” videójukat, meglátod, hogy a teljesítményük szinte emberfeletti. Látható a videón, milyen erős, érzelmi kötődés alakult ki kettőjük közt, és ez folyamatosan csak növekszik köztük. Ez egy olyan kapcsolat, amitől a stáb nagy része felvétel közben majdnem kiment, mert inkább magukra akarták hagyni őket...
acro-yoga-egyensuly
Megkérdeztük a párt, hogy igazából mi történik az ilyen intim gyakorlatok közben. A következőket mondták:

Briohny tapasztalatai:

Amikor először elkezdtem jógát tanulni, akkor a legnagyobb észrevételem az volt, hogy az egész az alapokról szól — arról a személyről, aki alul van — és, ha erős az alap, akkor bárki repülhet veled. A kulcs az egészben az, hogy tudj kommunikálni az alappal és bízz benne. Ezeket a pózokat egyedül is meg tudnám csinálni, és nem igazán sikerült eddig megbíznom emberekben, amibe idővel belejönnek a nők — különösen, ha férfiakról van szó. Mindkettőnknek igazi kihívás volt, az egyéni gyakorlatoktól elszokni, ahol teljesen mi irányítottuk magunkat, és most egymásra kell hagyatkoznunk. Ez számomra egy igen nagydolog volt, mert egyedülálló anyuka voltam, saját magamnak kellett építenem az üzleteimet, szóval mindig is két kézzel fogtam a gyeplőt. Amikor Acro-Jógában fölül vagy, akkor az egész arról szól, hogy engedd el magad, és 100 százalékban bízz a másikban, mert ha küzdesz, akkor sokkal nehezebb lesz az alul lévő embernek. Így hát Dice-szal sokat vitáztunk az elején, azt mondván: "Te csinálod rosszul — Nem, te csinálod rosszul!", és minden egyes alkalommal az lett a vége, hogy én ráhagytam. És Dice-nak, aki mindig is nehezen tudta kifejezni magát, nagyon keményen kellett dolgoznia azért, hogy jól tudjon teljesíteni alapként, mert rendkívül kommunikatívnak kellett lennie és közölnie kellett velem mire van szüksége, és mit kell csinálnom. Szóval ez mindkettőnknek az egyensúlyról szólt, ahol nem csak a testünket, de a személyiségünket is egyensúlyba kellett hoznunk.

acro-yoga-egyensuly

Dice tapasztalatai:

Egyértelműen úgy gondolom, hogy amit Bri mondott az nagyon is igaz. Végülis megtanultuk kiegyensúlyozni egymás személyiségét. Véleményem szerint Bri picit jobban szeret irányítani, mint én, de amikor arról van szó, hogy lebegtetnem kell őt, akkor le kell mondania az irányításról, olyankor én veszem át a gyeplőt, és ez nekem egy nagyon örömteli pillanat, hogy lehetek az alappillér. Mintha sziklából lennék, és talán ezt érzem a családunknál is [Briohnyval és a lányával] az Acro-Jóga mellett. Kezdem megtanulni, hol a helyem, mivel én vagyok a férfi a házban, és lassan rájövök, hogy nem arról szól minden, hogy irányítsunk valakit. Inkább többé-kevésbé arról szól az egész, hogy minél erősebb vagyok én, annál erősebbek lesznek ők is. Azzal, hogy ott vagyok neki, szerintem minden más jön magától.
acro-yoga-egyensuly


Megtekintések száma: 12909


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet