2023 Március 11

Tudod, hogy milyen apró trükkjei vannak annak, hogyan tudsz sokkal több kalóriát elégetni, mint máskor.

A kirándulások remek lehetőségek arra, hogy kalóriát égess el a szervezeteddel. Azért, mert alapvetően hosszú távon végzel egy viszonylag minden izomra kiható testmozgást.

Ezért van az, hogy sokan javasolják például a sétát arra, ha valaki fogyni akar. HA valaki ugyanis húsz percen át végez testmozgást, és alacsonyabban marad a pulzusa, akkor a szervezete elkezd szírt égetni.

Íme, néhány remek trükk arra, hogy kirándulások, séták alkalmával hogyan fogyj még többet.

Lejtők, emelkedők

Fontos, hogy maximalizáld a zsírégetést. Az egyik remek módja ennek, ha a lejtőkön lassan menetelsz, az emelkedőkön pedig megpróbálsz felfutni. Így a szervezeted folyamatos munkára készteted.

Ezzel izmokat is fejlesztesz, és a fittséged, erőnléted is képes vagy tovább edzeni. Nem utolsó sorban remek kondiban tart téged.

Csinálj fekvőtámaszokat

A túrád során időnként dobd fel azzal az utadat, hogy megállsz egy kicsit „pihenni”. A pihenést azért írtuk idézőjelben, mert gyakorlatilag arról van szó, hogy csinálsz néhány fekvőtámaszt, amíg nem haladsz előre.

Ezzel nem csak a karjaidat erősíted, de a pihenők alatt is testmozgást végzel, így jó erőnlétre teszel szert. Ráadásul talán nem tudod, de a fekvőtámasz során az alsó tested, ha hiszed, ha nem, de pihenteted. Hiszen csak a felső tested dolgozik.

Ugrándozz

Az ugrálás is remek módja annak, hogy megmozgasd minden izmodat. Mikor túrázol, érdemes a kisebb-nagyobb akadályokat átugrani. Ugrás során ugyanis egész testsúllyal nehezedsz lábaidra, ezzel edzed őket alaposan meg.

AZ sem utolsó szempont, hogy ezzel rengeteg plusz kalóriától tudsz megszabadulni, és alapvetően javít a közérzeteden, hiszen ugrálni mindig mulatságos.

Haladj hosszú lépésekben

Ha hosszabb lépéseket teszek a megszokottnál, azzal olyan izmaidat is munkára készteted, amiket alapvetően nem, vagy csak alig használsz a séta és a túrák során.

De nem csak edzésre jók, és kalóriát égetni, hanem egyensúly fejlesztésre is. Ugyanis ezzel rendkívüli egyensúlyfejlesztésre tudsz szert tenni.

Tegyél el rengeteg vizet

Az, hogy sok vizet pakolj el, nem azért elengedhetetlen, hogy mindig legyen utánpótlásod, ha megszomjaznál, hanem azért is, mert így sokkal nagyobb súlyt cipelsz, mint saját testsúlyod.

Ezzel pedig nagyban segíted a hátizmaid erősödését, az izmok épülését. Összességében ne pakolj azért túl nagy sújt magadra, de annyit mindenképpen, hogy képes legyen megizzasztani téged.

Erre a néhány egyszerű trükkre kitérve, és alkalmazva meglátod, hogy sokkal gyorsabban tudsz majd kalóriát égetni, mint egy sima, megszokott túra alkalmával.

egészség fogyás sport testmozgás


Megtekintések száma: 55550


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet