2022 Július 24

Úgy érzed, hogy többé már nem hűséges? Mi a teendő egy ilyen helyzetben? Hogyan kezeld?

Az egyik legrosszabb dolog a világon, ha valakit megcsalnak. Nem csak azért, mert a megcsalás alapvetően elítélendő, rossz dolog, mivel a hűség semmibevételét nyilatkoztatja ki, hanem mert a megcsalt félnek egy hatalmas lelki sérelmet is okoz.

Ha voltál már megcsalva, talán már van egy kis tapasztalatod abban, hogy mit kezdj a helyzettel, de előfordulhat, hogy annak idején nem a megfelelő lépéseket tetetd meg.

Ha még nem fordult el veled ilyen, akkor most nagyon figyelj, mert gyakorlati tanácsokkal látunk el, hogyha egy ilyen bekövetkezne, hogyan őrizd meg a józan gondolkodásod.

Ne a düh beszéljen belőled

Ha valakit megcsalnak, az a legaljasabb hátbatámadás egy kapcsolatban. Lényegében olyan, mintha elárulnának. Így okkal lehetsz nagyon dühös. Sokan ilyenkor még kiabálnak is, mások meg is pofozzák a férfit.

Ezek mind benne vannak a pakliban, és teljesen érthető, ha kikelsz magadból, azonban érdemesebb ilyenkor is a helyzeten felülkerekedve megőriznünk a hidegvérünket, és a nyugalmunkat. Ha ugyanis így teszünk, a hűtlen pasit még jobban meg tudjuk ijeszteni.

Valamint erőt is mutatunk vele. Megmutatjuk azt, hogy még ebben a helyzetben, amiben mi vagyunk kiszolgáltatva, még így is át tudjuk venni a helyzet felett az irányítást.

Ne adj neki még egy esélyt

Nagyon fontos, hogy ne adj neki még egy esélyt. Kevés pasi van csak, aki valóban képes megjavulni egyszeri botlás után. Ne feledd, ha valakinek egy ilyen miatt egyszer megbocsátasz, el fogja könyvelni úgy, hogy ha egyszer megtetted, biztosan másodjára is elnéző leszel vele.

Ez egy elárulás, és a bizalom soha, azaz SOHA nem fog már helyreállni ugyanúgy, mint a hűtlenség előtt. Ezért a kapcsolatotok sem lehet már annyira erős, hogy érdemes legyen újra megpróbálnotok.

Ne szomorkodj

Nem éri meg szomorkodnod sem. Gondolj bele abba a nyilvánvaló ténybe, hogy egy olyan kapcsolatot siratsz, amit a másik talán soha nem vett igazán komolyan. Egy olyan emberrel éltél együtt, akinek nem voltál annyira fontos, hogy hűséges is legyen hozzád.

Nem érdemes tehát a múlton rágódnod, és azon, hogy miért így történtek a dolgok. Nézz előre, legyél fegyelmezett, határozott. Ha vissza próbálja könyörögni magát, ne engedj egy fikarcnyit sem!

Mutass erőt

Biztosan meg fogja érdeklődni a barátnőidtől, barátaidtól, hogy az elválásotok után hogyan viselted a dolgokat. Ha fityiszt szeretnél neki még utoljára mutatni, azzal teheted meg, hogy egyszerűen elfelejted, és jól érzed magad. Tudjuk, ez nem könnyű, elvégre megcsaltak, de próbáld magad túltenni rajta.

Ha valaki ezt megteszi veled, a legkevésbé sem érdemli meg azt, hogy megsirasd. Sokszor egyébként ilyenkor nem az illetőt siratjuk meg, hanem a kapcsolatot.

Nehéz, és rögös időszak elé fogsz nézni, az egyszer biztos. De nem szabad feladni, érdemes mindig pozitívan gondolkodni, és a dolgok napos oldalát nézni: végre ismét szabad vagy, újra kötöttségek nélkül élhetsz. És ki tudja, talán majd végre betoppan az igazi!

tanácsok pszichológia párkapcsolatok férfiak érzések megcsalás


Megtekintések száma: 39254


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet