2019 Július 22

Neked is vannak ismerőseid, akik állandóan a munkahelyükről panaszkodnak? Esetleg te is ilyen vagy? Összeszedtünk néhány tippet, hogyan dobhatod fel a kedvedet egy hétfő reggelen is.


Színezd ki!

Tudományos kutatások alapján ma már elfogadják, hogy a színek rendelkeznek terápiás hatással, akár már különböző orvosi kezelési területeken is. Miért ne vihetnénk ezek után egy kis színt a munkahelyünkbe? A kék bizalmat idéz elő, a rózsaszín megnyugtat, a piros pedig sürgető érzést kelt – derül ki a BBC friss kutatásból. Emellett az emberek kétharmada szívesebben érkezik meg egy olyan helyre, ami világos, és sárga, kék vagy zöld színek uralják. Ideje beszélni a főnökkel!

Vedd körbe magad növényekkel!

Hallottál már a biofíliáról? Ez egy természetes emberi reakció, amelyben a tudat alatti motiváció arra irányul, hogy az ember kapcsolatba kerüljön a természettel, mert az pozitív visszacsatolásokat szolgáltat számára. Ez magyarázza azt is, hogy miért érzed jobban magad növényekkel körülvéve. 15 százalékkal javíthatja például a teljesítményedet, ha a munkahelyeden körül veszed magad néhány szép virággal. Az illatukról nem is beszélve…

Lazulj le!

Nőként megfelelni egy irodában mindig sokkal nagyobb feladatnak bizonyult, mint egy átlagos férfi számára. Ha megpróbálunk elszakadni kicsit a klasszikus női szerepektől, az sok feszültséget levehet a vállunkról. Hacsak nincs kötelező dresszkód nálatok, legközelebb kapj fel egy edzőcipőt, és lazulj le egy kicsit! Megdöbbentően eredményes lehetsz, ha elhagysz olyan stresszforrásokat, mint például egy kényelmetlen magassarkú viselése.

Beszélgess!

- Nem dohányzom, ezért amikor a többiek kimennek cigizni, én maradok a helyemen. Ismerős, igaz? Ez a lehető legrosszabb, amit tehetsz. Amellett, hogy jár neked is a szünet, fontos, hogy ki is használd. Hagyj időt az agyadnak kikapcsolni néhány percre, és keress valakit, aki eltereli mindenről a figyelmed! Ez csökkenti a munkahelyi stresszt, amitől sokkal hatékonyabbá válasz, mikor visszatérsz a helyedre.

Csinálj valamit másképp!

Monotonitás, a csendes gyilkos. Őrjítő lehet, amikor minden nap ugyanazt a rutint kell végigvinned. Itt az ideje, hogy változtass valamin! Legyen az akár a munkába vezető út, egy újfajta kávé a reggel vagy egy új szemléletmód a napi feladatok megoldására. Esetleg beszélgess valakivel, akivel korábban még sosem. Ha szerencséd van, új barátokra is találhatsz!

munkahely stressz munka virágok színterápia


Megtekintések száma: 11825


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet