2018 Április 19

Számtalanszor eszembe jut, hogy mennyire szerencsés vagyok, hiszen egy olyan nagy kincs lehet az enyém, amiről más csak álmodozik. Olyan emberekkel oszthatom meg ezt a kincset, akik igazán érdemesek erre, illetve jóban-rosszban velem vannak, és minden döntésemet támogatják. Ez nem arról szól, hogy együtt dolgozunk és munkatársak vagyunk, ez annál sokkal, de sokkal több. Bizalom, felelősség, alkalmazkodás és mérhetetlen nagy szeretet. Ezekre mind szükség van!

Nekem sem jött létre ez egyik napról a másikra, rengeteg munka és türelem van mögötte, de még is igyekeztem összefoglalni, hogy hogyan lehet eredményes az ember.

Az első és talán a legfontosabb a határozottság és kitartás. El kell határozni, majd kitartóan végig kell csinálni, hiszen rengeteg akadállyal fogsz szembesülni, ha elindulsz azon az úton, amit megálmodtál. Nagyon sok rosszindulatú ember van, és rengeteg olyan dolog, ami nem a te érdekedet fogja szolgálni. Ez az a pont, amikor tudnod kell, hogy te ezt nem adhatod fel, hiszen nem azért álmodtál ekkorát, hogy az első nehézségnél feladd... Itt jön képbe az első fontos dolog, a határozottság. Csak akkor szabad belevágni bármibe is, ha te azt igazán végiggondoltad és elhatároztad. Mérlegelj! Vegyél a kezedbe egy papírt és írd össze, mi az, amit ad és mi az, amit elvesz tőled. Minden nagy dolog áldozattal jár, tehát ne ijedj meg, ha lesznek dolgok, amikről le kell mondanod. Erre mondják azt, hogy valamit valamiért!

Ha elhatároztad, majd kitartottál, az már fél siker! Innen következik az a rész, mikor tenned is kell érte. Gondold végig, hogy mondjuk fél év múlva hol szeretnél tartani! Ne hosszú távlatokban gondolkozz, és ne feledkezz meg a nehézségekről sem, az sajnos végig fogja követni az egész álmodat. Tehát fogj újra egy papírt és készíts vázlatot! Írd le, hogy mire kell odafigyelned, mit kell megtenned, miket kell beszerezned ahhoz, hogy ott tarts fél év múlva, ahol szeretnél. Mindig jó, ha mondjuk félévente készítesz egy tervet, így mindig tudni fogod, hogy adott időben mi a dolgod, így biztosan nem fog semmi lépés kimaradni. Ha valamiben nem vagy biztos, akkor hagyj időt magadnak, vagy épp másoknak. Nagy dolgokban sosem szabad azonnal dönteni. Mindennek ki kell forrnia magát, ezek nem csak szavak, hidd el!

Várd a visszajelzéseket, kérdezz meg olyan embereket akikben bízol, vagy akik már elértek valamit. Ne félj segítséget kérni! Hidd el, hogy kapcsolatokkal tudsz csak feljebb jutni!

Törekedj a tökéletesre, legyél maximalista, de mindig maradj ember!

Lehetsz nagyon profi, nagyon jó bármiben, de sose hidd el, hiszen egy idő után elszállsz és ez az embereknek sosem szimpatikus. Hidd el, ha szolid és hétköznapi maradsz, akkor egyre több ember fog körülvenni, akik élvezni fogják a társaságodat és el fogják ismerni a tudásod.

Merj nagyot álmodni! A Boldogság Gyár is így született. Legyen példaképed, aki mindig előrevisz. Akarj legalább olyan lenni, mint ő, sőt, akarj nála is több lenni. ÁLMODJ!

„Ha meg tudod álmodni, meg is tudod tenni”. - Walt Disney

Legyen ez az a idézet, ami erőt ad, bíztat téged minden nap, hogy van értelme annak, amit csinálsz, és nem adhatod fel!

-Zsófi-

Boldogság Gyár 

motiváció boldogság gyár


Megtekintések száma: 122837


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet