2018 Június 11

...de soha ne tegyél meg egy férfiért! Igaz, minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Mégsem mindegy, mit teszünk meg ennek érdekében.

Minden nő boldog párkapcsolatban szeretne élni. Míg egyesek megtalálják az egyensúlyt, addig mások férfias szerepet vesznek fel a kapcsolatban és akár a saját boldogságukat is feláldozzák a szeretet nevében.

A Bright Side összeállított egy listát hat olyan dologról, amit egy nőnek soha nem szabad megtennie az általa szeretett férfiért. Nézzük mik ezek!

Megpróbálni megoldani a problémáit

Még ha párunknak pénzügyi vagy munkahelyi problémája is van, akkor sem kell őt megmenteni minden gondjától. Ezzel csak azt érnénk el, hogy partnerünk határozatlanná és tehetetlenné válik, aki fél felelősséget vállalni a jövőjéért. Mindig emlékezz rá, hogy nő vagy nem pedig egy málhásló, aki minden terhet a vállán cipel!

Mindig drága ajándékokkal megajándékozni őt

A legjobb, ha az egymásnak adott ajándékok egyforma értékűek. Ha úgy ajándékozunk drága holmit, hogy a másik azt nem engedhetné meg magának, illetve nem tudja azt viszonozni, akkor csak azt érjük el, hogy párunk kellemetlenül érzi magát. Ha pedig netán a társad csak gátlástalanul kihasznál, akkor a szerelmedet használhatja arra, hogy megkapja, amit akar.

Te legyél a váll, amelyiken kisírhatja magát

A nőkkel ellentétben a férfiak nem szeretik, ha sajnálják őket. Ne feledd, az ha érzelmileg és lelkileg mindig mellette vagy, nem feltétlenül jelent még mély kapcsolatot. A bölcs nő támogatja és új eredményekre inspirálja párját. És valójában ez a boldog párkapcsolat egyik titka.

"Én megmondtam!"

Még ha igazad is volt, nincs is annál provokálóbb mint a fenti mondatot hangoztatni. Ezzel csak azt bizonygatod, hogy te okosabb vagy és ez tapintatlan nemcsak a pároddal, de bárkivel szemben. Ha uralkodni akarsz rajta, azzal lehetetlenné teszed a harmonikus párkapcsolatot.

Feladni a személyes életedet és a karrieredet

Csak azért mert egy nő megtalálta élete szerelmét, nem kell feladnia karrierjét és felszámolnia barátságait. Ennek a viselkedésmódnak a hatására a férfi egy idő után érdektelenné válik a kapcsolat iránt. Minél változatosabb egy nő élete a családon kívül, annál inkább értékeli őt a házastársa.

Megváltoztatni önmagadat

Teljesen természetes, ha egy nő tetszeni szeretne a párjának. Ha a férfi azonban drasztikus változásokra kényszerít, akkor nem ő az igazi. Ugyanakkor az apró kérésekre, amelyek számunkra is elfogadhatóak, bátran mondjunk igen, hiszen az ilyen apróságok érzelmileg erősítik a párkapcsolatot.

Egy egészséges párkapcsolatot mindig két egyenrangú fél alkot, akik egymás támaszai és egymás segítői is. Habár a férfi és női szerepek az évszazadok alatt megváltoztak, mégis, ha egészséges határok között maradunk, igenis megvalósíthatóak és átültethetőek napjaikba is. Ez nem azt jelenti, hogy a nőnek naivnak, míg a férfinak uralkodónak kell lennie. És azt sem, hogy a nő hordja a nadrágot, míg a férfi egy anyámasszony katonája. A férfi és női szerepek nem erről, nem a szélsőségekről szólnak. A szerepek sokrétűek, nem merülnek ki egy-egy tulajdonságban. A párkapcsolat pedig nem az önfeladásról és a megfelelésről szól. Nem is arról, hogy manipuláljuk, befolyásoljuk és sarokba szorítjuk a másikat. Az önmagunk és a másik iránti tisztelet segíthet abban, hogy a fent említett hibákat elkerüljük.

Forrás: Baratno.com 


Megtekintések száma: 12902


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet