2018 Április 16

A cím mindent elmond: az irodai gépek irodai munkára valók, még akkor is, ha néha nagyon halvány vonal választja el a munkához szükséges böngészést és a szórakozást. A munkahelyi etikett azonban kimondja, hogy az alábbi dolgokat NE csináld a munkahelyi számítógépeden.

Sose ments le személyes fájlokat

Ártalmatlannak tűnhet néhány neten vásárolt vonatjegy dokumentuma, vagy egy fotó a családodról, de ne tedd. Az általános eljárás szerint minden adat, ami a nap végén egy-egy alkalmazott gépén marad, az a cég tulajdonát képezi. Ez azt jelenti, hogy a cégtől minden illetékes jogosan nézegetheti a gépeden hagyott magánéleted szeletkéit. 

Ne látogass olyan webhelyeket, amiket nem szeretnél, hogy meglásson a főnököd

Ez a dolog evidensnek hangzik, főleg, amióta rúgtak már ki emiatt dolgozókat, de van valami, amit nem biztos, hogy szem előtt tartasz. Nagyobb cégeknél egész csapatok dolgoznak azon, hogy monitorozzák az alkalmazottak webes böngészéseit - még akkor is, ha inkognitóban böngészel, vagy ha törlöd az előzményeket.

Ne bonyolíts online magánbeszélgetéseket

Sosem tudhatod, hogy mikor merül fel egy olyan téma, aminek bent nem kellene kiderülnie. Tudod, milyen egy ilyen beszélgetés... Csak sodródik vele az ember, egy idő után pedig nincs megállás. A vége pedig az, hogy elfelejtesz kijelentkezni,egy illetéktelen szempár épp odatéved, és kész a baj. 

A legjobb döntés egy noteszt hordani a táskádban - így minden ilyen dolgot feljegyezhetsz benne, amit aztán az otthoni gépeden elintézhetsz.

via InStyle

munkahely internet munka számítógép web


Megtekintések száma: 413439


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet