2016 Szeptember 19

Gondolkodtál már azon, hogy mennyire vagy boldog a munkahelyeden? Ha nem teher bejárni dolgozni, akkor jó úton haladsz. Ha pedig szeretsz is a munkatársak között lenni, akkor pedig nem kizárt, hogy álmaid munkahelyén dolgozol. Íme, néhány jel, amiből megtudhatod!

Sokan olyan munkahelyen dolgoznak, amit nem szeretnek. Pedig ha utálsz bejárni dolgozni, az az egész életedre és a hétköznapjaidra is rányomja a bélyegét.

Ellenben ha nem teher számodra, sőt, időnként még szereted is, és hiányzik, akkor jó úton haladsz.

Szereted csinálni

Ha nem kívánod a hátad közepére azt, amit csinálsz, de az iránta érzett érzés nem is semleges, hanem valahol a kedvelem és szeretem között van, akkor az egy jel lehet arra vonatkozóan, hogy szereted a munkádat.

Nem mindenki van ezzel így. Ha a hétköznapi feladataid könnyen veszed, sőt, kihívásnak érzed akkor minden gyorsabbá válik, és te is jobban értékeled azt, amit csinálsz.

Hiányzik

Ha egy-egy hosszabb szabadság alkalmával azon kapod magad, hogy hiányzik, akkor bizony az sem véletlenül van. Ne tévesszük össze azzal az érzéssel, amikor egy monoton, unalmas munka már beivódik a szokásaink közé.

Ha valóban úgy érezzük, hogy a szabadságunk alatt nem teljes az életünk nélküle, akkor a munkánk nagyon fontos számunkra.

Szeretnél fejlődni benne

Az is árulkodó jel lehet, hogy szeretnél fejlődni benne. Hiszen, ha valami nem érdekel, ügyet sem vet rá az ember, nem fordít rá extra energiát. Ellenben ha valami kellően leköti kíváncsiságunkat, azzal már nagyon is más a helyzet.

Részben ezért is van az, hogy az ember az általa szeretett hobbiban mindig elér egy magsaabb szintet, mert szereti csinálni, és szeretne fejlődni benne. Ha a munkában nem csak az előléptetésre pályázol, hanem tényleg szeretnéd többé, jobbá tenni magad a vég számára, akkor szereted amit csinálsz.

Másoknak mesélsz róla

Ha gyakran mesélsz a munkahelyedről, az egyfajta dicsekvés. Egyrészt ez azt jelenti, hogy többször is a gondolataidban jár a cég, a munkatársak, és a környezet, másrészt fontosnak tartod, hogy megoszd másokkal is.

Szereted a kollégáid

Ha szereti valaki a közösséget a munkahelyen, az persze nem jelenti automatikusan azt is, hogy a munkahelyét is szereti, azonban önmagába mindenképp pozitív jel. Ha szeretjük a kollégáink társaságát, a munka is könnyebben megy, és idővel akár meg is szerethető.

Nem beszélve arról, hogy egy-egy cégközösséget sokszor a jó csapat, a kellemes hangulat tesz igazi álommunkahellyé!

munkahely pszichológia emberi kapcsolatok közösség


Megtekintések száma: 79997


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet