2016 Augusztus 06

Ilyenkor ér a Perseidák meteorraj a Földünkhöz közel, és ez a jelenség augusztus 24-ig tart. De azt tudnod kell, hogy agusztus 12-13-án lesz a legintenzívebb, legjobban megfigyelhető ez a csillagászati jelenség, így ha mindenképpen meg szeretnéd nézni, akkor a következő hétvégére már meg is lehet a  romantikus programod!
Azt azért tudnod kell, hogy a Perseidák meteorrajt érzékeljük csillagként, ami valójában azért tűnik fényesnek, mert amint belép a Föld légkörébe a meteorit, tulajdonképpen elég. Ezt szoktuk mi emberek „csillaghullásként” érzékelni.

Az augusztusi csillaghullást azért nevezik Szent-Lőrinc könnyeinek is, mert Szent Lőrinc a hónap szentje, pont  akkor, amikor a csillaghullások legintenzívebb időszaka is tart.  

szent-lorinc-konnyei-avagy-milyen-ingyenes-program-lehet-az-augusztus-csucsa

Persze, ha romantikus programként készültök erre, nem árt körültekintőnek lenni és pár dologra odafigyelni, hogy biztosan ne legyen csalódás a csillaglesből ( és hogy a teljesülendő kívánságoknak esélyük se legyen meghiúsulni)!
- A csillaghullást majdnem reménytelen küldetés egy városból megnézni. 1-2 csillagot elvéte láthattok, de sajnos a túlzott világításnak hála, ez elvétve valósítható meg.  Célszerű ilyenkor vidékre utazni, vagy olyan kivilágítatlan helyet keresni, ahol háborítatlanul, mesterséges fény nélkül tudjátok megnézni. Innen már tulajdonképp csak egy ugrás, hogy azt mondja az ember, hogy egy természetközeli helyről a legjobbak a látási viszonyok.
- Még mielőtt belevetnéd Magad a közeli erdőbe, vagy tájvédelmi körzetbe, mindenképpen szerezz be egy takarót és egy szúnyog- és kullancsriasztót a kalandra! Sajnos nagy a kullancsveszély és a vérszívók jelenléte sem lebecsülendő ebben az időszakban, jobb, ha csak egyetlen egy szép élménnyel gazdagodva tértek haza.

És persze a legfontosabb, hogyha látsz egy „hullócsillagot”, akkor mindenképpen kívánj és Szent Lőrinc segítségét kérd kifejezetten! Az a hír járja, hogy nagyobb számban és magasabb eséllyel teljesülnek azok a kívánságok, ameyeket ilyesformán fogalmaznak meg az emberek. Ennyin ne múljon a dolog! 

Képek forrása: 
www.pixabay.com 
Egyéb források: 
http://kulturaonline.hu/csillaghullas_2016_nyaran_5516 


Megtekintések száma: 16972


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet