Tökéletes macaron titkai
Ha kedvet kaptál otthon egy kis macaron készítéshez, akkor nem árt figyelembe venni a következőket, egyébként hozzáteszem egyáltalán nem bonyolult feladat.
Az első titok a pára. A konyhádban a legjobb hőmérséklet ilyenkor, a szárazabb levegő. A macaron ugyanis nagyon nem szereti a párás levegőt, ugyanis könnyen összeeshet a tésztája, nem szárad meg kellően, így a sütés sem sikerül.
Elengedhetetlen a pontos mérés! Ennél a különlegesen finom süteménynél valóban minden gramm számít. 1-2 grammnál több vagy kevesebb, és már oda a siker:
Ilyen titok még a kevergetés. A keményre vert tojáshabot , nagyon óvatosan kell keverni a krémes tésztához, nehogy összetörjön!
A cukorszirup hőmérséklete sem elhagyható, érdemes cukorhőmérőt használni, hogy a hőmérséklete 110-120 fokra melegedjen.
Az utolsó nem más mint a sütés. A macaront csak akkor told be a sütőbe, ha már teljesen megszáradt a tészta. Érintsd meg óvatosan a tetejét, és ha nem ragad az ujjadhoz, mehet is a sütőbe.
Megtekintések száma: 17582