2021 Március 07

Ha kedvet kaptál otthon egy kis macaron készítéshez, akkor nem árt figyelembe venni a következőket, egyébként hozzáteszem egyáltalán nem bonyolult feladat.

Az első titok a pára. A konyhádban a legjobb hőmérséklet ilyenkor, a szárazabb levegő. A macaron ugyanis nagyon nem szereti a párás levegőt, ugyanis könnyen összeeshet a tésztája, nem szárad meg kellően, így a sütés sem sikerül.

Elengedhetetlen a pontos mérés! Ennél a különlegesen finom süteménynél valóban minden gramm számít. 1-2 grammnál több vagy kevesebb, és már oda a siker:

Ilyen titok még a kevergetés. A keményre vert tojáshabot , nagyon óvatosan kell keverni a krémes tésztához, nehogy összetörjön!

A cukorszirup hőmérséklete sem elhagyható, érdemes cukorhőmérőt használni, hogy a hőmérséklete 110-120 fokra melegedjen.

Az utolsó nem más mint a sütés. A macaront csak akkor told be a sütőbe, ha már teljesen megszáradt a tészta. Érintsd meg óvatosan a tetejét, és ha nem ragad az ujjadhoz, mehet is a sütőbe. 


Megtekintések száma: 14033


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet