2016 November 12

Szeretem a paszternák mogyorós, édes és fűszeres ízét. A népszerűtlensége talány számomra – úgy tűnik, sokan nem veszik észre, hogy milyen finom is lehet. Ez az étel kihozza a fehérrépa legjobb tulajdonságait.

Hozzávalók:

  • 1 kg fehérrépa (5 – 6 közepes darab)
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 1/2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál balzsam ecet
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál durvára vágott, friss kakukkfű

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Hámozzuk meg a fehérrépát (paszternákot), és vágjuk 2 cm-es hosszúságúra. A vastagabb darabokat negyedeljük, a vékonyabbakat hagyjuk egészben. 

A lényeg, hogy minden darab nagyjából azonos méretű legyen. Tegyük a vajat egy sütőedénybe. 

Az edény legyen elég nagy ahhoz, hogy a répákat egy rétegbe lefektethessük és várjunk, amíg a val felolvad, majd hintsük rá a barnacukrot és a balzsamecetet. 20 percig süssük, majd vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a frissen, de durván vágott kakukkfűvel. Helyezzük vissza a sütőbe és folytassuk a sütést 10 percig, addig, míg a répa megpirul és megpuhul.

Jó étvágyat!

Tápérték

270 Kalória
Nátrium13%DV320mg
Zsír 14%DV9g
Fehérje 4%DV2g
Szénhidrát16%DV47g
Rost tartalom 48%

zöldségek konyha recept receptek paleo


Megtekintések száma: 102304


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet