Friday, March 23, 2018

Nyakunkon a répaszezon, de a kert nélküli háztartások számára is egész évben elérhető és pénztárcabarát zöldségről beszélünk. Felhasználására számtalan opció van, mutatunk most egy isteni édességet!


Hozzávalók a tésztához:

  • 375 g sárgarépa (reszelt)
  • 250 g liszt
  • 250 g cukor
  • 200 g mandula
  • 250 ml olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 tojás

Hozzávalók a díszítéshez:

  • porcukor
  • marcipán (narancssárga)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzuk ki a tortaformát.

2. Keverjük össze a cukrot, a tojást, az olajat és a fahéjat egy nagy tálban. Ezután adjuk hozzá fokozatosan a reszelt sárgarépát, illetve a mandulát.

3. Egy kisebb tálban alaposan keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd adjuk hozzá a tésztához.

4. Öntsük a tésztát a tortaformába, és süssük 40 percig a süteményt. Figyelem: a sütési idő a sütőtől függően változhat! Tipp: alkalmazzunk pálcika tesztet.

5. Hagyjuk kihűlni a tortát, majd szórjuk meg porcukorral.

6. Formázzunk a marcipánból répa formát, aztán irdaljuk be, hogy még élethűbb legyen. Díszítésként osszuk el a torta felületén.

via Brigitte

Fotó: Anastasia_Panait / Shutterstock

kezdő anyáknak recept torta édesség desszert répa répatorta


Megtekintések száma: 104904


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet