2020 Február 20

Függetlenül attól, hogy az ételhez fűszeres chili vagy édes paprika szükséges, ezek biztosan feldobnak minden receptet!


Minden típusú paprika a Capsicum család részéhez tartozik, amely magába foglalja mind az édes paprikákat, mind a csípős és fűszeres paprikákat, amelyeket gyakran chili paprikának neveznek.

Az alábbiakban lebontottuk az összes paprikatípust. A paprikák csípőssége fajtánként változhat, így míg az egyik jalapeño enyhébb, addig a másik extrán csíphet.

Gyors tipp azok számára, akik véletlenül egy nagyon csípős paprikába harapnának: a tejtermékek, mint például a joghurt vagy a tej, segíthet a chili hőjét enyhíteni. Ha azt szeretnénk, hogy a csípőssége enyhüljön egy paprikának, akkor egyszerűen csak használat előtt távolítsuk el a magvakat és a fehéres bordákat.

Íme a fajtáik:

Édes paprika (nem csípős)

Kaliforniai paprika (nem csípős)

Banánpaprika (enyhén csípős)

Cubanelle paprika (csípős)

Pimiento paprika (enyhén csípős)

Jalapeño (nagyon csípős)

Poblano paprika (csípős)

Serrano paprika (extrán csípős)

Via good housekeeping


Megtekintések száma: 20969


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet