Tuesday, May 29, 2018

A muffinban az a jó, hogy nagyon könnyű elkészíteni, mégis mindig hatalmas sikert arat. A következő mandulás-levendulás muffin, tökéletes eleme lehet a tavaszi piknikeknek. 

Hozzávalók a tésztához:

50 g mandula

50 g puha vaj

140 g cukor

1 csomag vaníliás cukor

2 tojás

200 g liszt

1 teáskanál sütőpor

½ teáskanál só

150 ml tej

Hozzávalók a krémhez:

120 g porcukor

75 g vaj

175 g krémsajt

1 teáskanál só

1 teáskanál levendula-aroma


Elkészítés:

A mandulát egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk aranybarnára, közben melegítsük első a sütőt 180 fokra.

Egy robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot majd egyenként adjuk hozzá a két tojást.

Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a pirított mandulát.

Adjuk hozzá a tejet, majd keverjük csomómentesre a masszát.

Öntsük a masszát muffinformákba majd süssük 20-25 percig.

A krém:

A hozzávalókat keverjük össze robotgéppel, aztán tegyük be a hűtőbe. Ha megdermedt, habzsákkal nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére.

Tipp: Díszítésnek szórjunk a krémre ehető gyöngyöket, így még kívánatosabban fog kinézni.

via Brigitte

recept finom tavasz muffin


Megtekintések száma: 148844


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet