2018 Május 19

Ezt a fergeteges csoki tálat te is pillanatok alatt el tudod készíteni!

Eszméletlenül látványos dolgokat lehet alkotni csokiból. Tényleg hihetetlen,hogy egyrészt mennyi mindenre felhasználható, másrészt menyire könnyű elkészíteni.

A csoki felmelegítve cseppfolyóssá válik, így könnyen lehet különféle formákba öntve csoki figurákat készíteni, de manapság divatos az is, ha csoki kanalakat csinálunk a kávénkhoz.

Az egyik leglátványosabb azonban mégis annak a hatalmas csoki tálnak az elkészítése, mely legalább annyira látványos, mint amennyire finom is.

Amire szükséges lesz:

  • léggömb
  • csokoládék (fehér csoki, tej csoki, ét csoki)

Nagyon egyszerű a dolgunk. A 3 fajta csokit 3 tálkába helyezzük, majd alacsony lángon megolvasztjuk őket.

Ha már keverhető, folyékony állapotban vannak, felfújunk egy léggömböt, és lassan rácsepegtetjük a felhevült csokoládékat. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne legyen tűzforróak, mert a léggömb váratlanul kipukkanhat, és mindent összekenünk csokoládéval.

Akkor csináljuk jól, ha a csoki már csak meleg, de még folyik. ha megvagyunk vele, várjunk, míg megdermed, vagy akár a hűtőbe is betehetjük pár percre.

Ha ez kész, óvatosan leeresztjük a léggömböt. Vagy akár késsel is kiszúrhatjuk, és ha elég stabil csoki tálat csináltunk, nem fog széthullani remekművünk.

konyha recept ötletes


Megtekintések száma: 61564


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet