2018 Május 24

Egy jó háziasszony szinte minden olyan okosságot ismer, amivel például egy-egy étel élettartama meghosszabbítható, vagy amivel egy makacs folt könnyűszerrel eltávolítható. Van azonban néhány elterjedt trükk, amik egyenesen rontanak a helyzeten.

A burgonya és az alma együttes tárolása

Az egyik legjellemzőbb tévhit, hogy ha együtt tároljuk a burgonyát az almával, úgy a csírázás az átlagosnál sokkal később jelentkezik. Az eljárás egyáltalán nem működik, a burgonyák épp ugyanolyan mértékben és gyorsasággal fognak csírázni, ahogyan almák nélkül.

Így lassíthatod a csírázást: Ha a burgonyákat hűvös, sötét helyen tároljuk, nem válnak nyirkossá, így a csírázás sem egyhamar jelentkezni. A hűtőt felejtsd el, egy spájz, vagy egy napfénytál védett fiók tökéletesen megfelel a célnak.

Frissentartó fólia és roppanó salátalevelek

Sokan hiszik, hogy ha a friss salátát papírtörlőn, folpackkal lefedve tárolják, a levelek tovább maradnak lédúsak és roppanósak. Ez azonban egyáltalán nem igaz. Tény, hogy lassabban „szottyosodnak”, azaz áznak el a levelek, de a légtelenítés miatt erősen kiszáradnak.

Így tarthatod frissen a salátát: Már szinte bárhol olcsón beszerezhető a légmentesen záródó hűtőzacskó. Szerezz be egyet, tárold benne a megmaradt salátaleveleket, és élvezd a napokig tartó frissességet!

Vörösborfolt és só

Bizony megesik, hogy egy pohár vörösborral töltött estén megbillen a pohár, a folyadék pedig egy (rosszabb esetben) világos ruhadarabon vagy bútorszöveten landol. Tipikus városi legenda, hogy sóval leszórva a folt egyszerűbben eltávolítható. Nos, ez nem igaz. Sőt! A sóval csak rosszabb lesz a helyzet, ugyanis a só olyan reakcióba lép a vörösborral, amivel képes lesz a folt örök nyomot hagyni.

Így tudod eltávolítani a vörösborfoltot: Bútorszövetekre lehetőleg szódát, de mindenképp valami erősen buborékos vizet érdemes felvinni kézi permetezővel. Ruhadarabok esetében fújd be a foltot hajlakkal mosás előtt!

via DailyMail

konyha bor háztartás háziasszony folt trükk tipp


Megtekintések száma: 64424


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet