Könnyű csirkés-zöldbabos tészta baconnel
Egyszerű, de nagyszerű. Avagy ilyen a tökéletes vacsora!
Hozzávalók:
12 uncia penne tészta
8 uncia zöldbab
4 szelet bacon
Fél kg csirkemellfilé
2 kanál citromlé
1 nagy tojás sárgája
5 uncia bébispenót
1 uncia parmezán sajt
2 db mogyoróhagyma
Elkészítése:
1. Főzd meg a tésztát a csomagolási útmutatások szerint, majd az utolsó percben add hozzá a zöldbabot. A maradék főzővizet öntsd le.
2. Közben egy nagy serpenyőben közepes lángon pirítsuk ropogósra a bacont, melyet mindkét oldalán 3-4 percig sütünk. Ezután tegyük félre egy papírtörlővel bélelt tányérra, és ha kihűlt vágjuk apró darabokra. Egy evőkanálnyi zsiradékot hagyj a serpenyőben, majd ezt hevítsd fel közepes lángon. Ebben a zsíradékban kell majd kisütni a csirkét.
3. Süsd 6-8 percen keresztül a csirkét míg aranybarna nem lesz, majd vedd le a tűzről és facsarj rá 2 kanálnyi citromlevet. Egy tálban verd fel a tojássárgáját, majd keverd el a tésztával és zöldbabbal, add hozzá a csirkét, spenótot, parmezánt és egy kis vizet ha szükséges. Mogyoróhagymával és baconnel a tetején tálaljuk.
via Womansday
recept tipp vacsora tészta ötlet
Megtekintések száma: 25131