Monday, May 14, 2018

Istenien krémes tojáslikőr recept. Gyorsan kész van, holnap már ihatjátok is.

Hozzávalók 4 palackhoz:

250 gramm cukor

500 ml tej

2 fahéjas rúd

6 tojássárgája

250 ml rum

Elkészítés:

Forraljuk fel a cukor felét és a fahéjrudakat a tejben, majd ha felforrt, vegyük ki a rudakat és hagyjuk kihűlni.

A maradék cukrot tegyük a tojássárgájával egy tálba és vízgőz fölött keverjük habosra.

Öntsük a tejet a tojássárgájára és folytassuk keverést, amíg be nem sűrűsödik. A kapott masszát egy szitán át töltsük ki egy másik edénybe és hagyjuk pár percet pihenni, amíg ki nem hűl teljesen. 

A már kihűlt krémhez adjuk hozzá fokozatosan a rumot.

Ha kész, töltsük a likőrt egy tiszta, lezárható üvegbe, és rakjunk mindegyikbe egy fahéjrudat. Zárjuk le és tároljuk hűvös helyen.

Tipp: ha könnyű vanília ízt szeretnél, a fahéj helyett tegyél a tejbe egy csomag vaníliás cukrot!

A likőr 4 hétig áll el, de frissen a legfinomabb.

via Brigitte

kép: likewutever


Megtekintések száma: 19264


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet