Sunday, May 20, 2018

Imádod a Ferrero Rocher ropogós, csokis ízvilágát, és a roppanós burkot, melyet mogyoró tarkít? Íme, egy egyszerű, de profi módja annak, hogyan készítsd el őket otthon!

Szereted az édességeket? A Raffaellot, vagy a Ferrero Rocher-t pedig egyenesen imádod?

Nos, ez utóbbira ajánlunk neked egy nagyon jó házi receptet, melynek segítségével te magad, otthon is el fogod tudni készíteni ezt a remek csokis csodát.

A Ferrero Rocher-ből ugyanis sohasem elég. Belül lágy, kívül ropogós.  Igazi élmény!

Amire szükséged lesz:

  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tejszín
  • 20 dkg mogyorós tejcsoki
  • 3 evőkanál mogyorókrém
  • 20 db pörkölt törökmogyoró
  • 10 dkg mogyoró krokant

A közhiedelemmel ellentétben ezt az édességet egyáltalán nem körülményes elkészíteni. Sőt, meg fogsz lepődni, hogy mennyire egyszerű!

Először is a csokoládét keverjük össze tejszínnel, majd mogyorókrémmel egy tálban, melyet folyamatosan melegítünk kevergetés közben. Ha egy egynemű masszát kapunk, vegyük le a tűzről, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

A mogyorókat vegyük kezelésbe a következő lépésben: egy serpenyőt veszünk elő, majd átpirítjuk őket közepes lángon. Ezt úgy tegyük meg, hogy sütés közben kevergetjük, rázogatjuk, így mindegyik oldaluk kellően átpirul, és nem égnek meg sehol.

Ha már érezzük a mogyoró illatát és a héja is levált, ez jelzi nekünk, hogy elkészültünk vele.

A csokoládémasszát újra elővesszük, majd egy habverővel alaposan átkeverjük, és beolajozott kézzel kis diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyiknek a közepébe 1-1 szem egész mogyorót teszünk.

A golyókat mogyorós krokantba forgatjuk, végül olvasztott csokiba mártjuk. Ugye, hogy nem volt olyan bonyolult? A végeredmény pedig olyan finom, akárcsak a boltban kapható eredeti változat!

konyha recept édességek ferrero rocher


Megtekintések száma: 15796


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet