2016 Január 28
Hozzávalók:

200 gr. burgonya
90 gr. francia ceruzabab
300 gr. paradicsom
3 db tojás
150 gr. paprika
20 gr. kígyóuborka
100 gr. salátakeverék
60 gr. olíva bogyó
50 ml olíva olaj
10 gr. fokhagyma
50 ml borecet
150 gr. tonhal, vagy tonhal konzerv
20 gr. citrom

Elkészítés:

Ez a saláta sokat vitatott termék, még Francia honban is, mert tájegységenként változhatnak az összetevők. Legismertebb formája a következő: Olíva olajat és vörösborecetet egyenlő arányban összekeverünk, zúzott fokhagymával enyhén ízesítjük és hozzákeverjük a konzerv tonhal levét is. Ez lesz a saláta dresszingje. Tojásokat keményre főzzük és lehűtjük, a francia zöldbabot roppanósan puhára főzünk, burgonyát felkockázunk olívabogyó méretűre és szintén megfőzzük, lehűtjük. Zöldsaláta keveréket és a paradicsomot megmossuk és lecsepegtetjük, a friss paradicsomokat cikkekre vágjuk. A zöld leveleket, a paradicsomot, burgonyát, zöldbabot, magozott olívabogyót és a dresszinget összekeverjük, majd adagolva tányérra rendezzük. Tetejére tonhaldarabokat és szardellát teszünk. Keménytojás cikkekkel dekoráljuk. Pirítós illik mellé, lehetőleg baguette-ből készítve.

Jó étvágyat kívánunk!


Megtekintések száma: 6836


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet