2016 Február 01

Hozzávalók: 
-1,25 liter tej 
-1 vaníliarúd 
-30 dkg eper 
-4 tojás 
-100 gramm méz 
-1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor 
-1 citrom

 

Elkészítés: Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal majd félretesszük hűlni. Később kiszedjük belőle a rúddarabokat. Félbevágjuk az epret és összeturmixoljuk a tej egyharmadával. A maradék tejben főzzük majd ki a habgaluskákat. A kész epres turmixot félretesszük, és szétválasztjuk a tojásokat.

A tojásfehérjékből habot verünk közben beletesszük a mézet és ezután kemény habbá verjük.Egy fazékban felforraljuk a megmaradt vaníliás tejet. A forrásban lévő tejbe beleszaggatjuk a tojáshabot. Mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük őket. Amikor az összes habgaluska kifőtt a vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot. Ezután a tojássárgáját meg a pudingport kézi habverővel összedolgozzuk. Apránként hozzákanalazzuk az epres-vaníliás tejet. Ezt átöntjük a fazékba, és gyenge lángon kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet. Kiszedjük tálkákba, ha már teljesen kihűlt, tálalásig betesszük a hűtőbe.

epres-madartej


Megtekintések száma: 6503


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet