Friday, April 6, 2018

Az idei tavasz slágere is a rebarbara lesz. Ma hoztunk nektek egy isteni finom, friss, könnyen elkészíthető rebarbarás pitét.

Hozzávalók a tésztához

• 200 g olvasztott vaj

• 200 g cukor

• 250 g liszt

• 3 tojás

• 4 tojássárgája

• 100 g kukoricakeményítő

• 2 csomag vaníliascukor

• 1-1,5 teáskanál szódabikarbóna


Hozzávalók a krémhez

• 1,5 kg rebarbara

• 200 g cukor

• 100 g mandula

• 4 tojásfehérje

• 1 evőkanál citromlé

Elkészítés (Elkészítési idő: kb. 30 perc)

1. Mossuk és hámozzuk meg a rebarbarát, aztán vágjuk kb. 3 cm-es darabokra.

2. Keverjük össze a az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a tojássárgáját, a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport egy tálban.

3. Vajazzunk ki egy tortaformát és öntsük bele a masszát, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

4. A tésztára tegyük rá egyenletesen a rebarbara csíkokat és rakjuk be sülni 20-25 percre.

5. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét majd óvatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a mandulát.

6. Egyenletesen oszlassuk el a krémet a pitén majd tegyük vissza még 15-20 percre a sütőbe.

via Brigitte

recept sütik finom pite rebarbara


Megtekintések száma: 39300


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet