Friday, October 21, 2016

Ezek az apró, ámde annál finomabb banános sajttorta tekercsek tulajdonképpen egy igazi sajttorta banános változatának az egyszerűbb, bárhol fogyasztható változata.

Szereted a banánt, mert kellően frissítő az íze, és édes, mint a méz? A sajttortával is ki vagy békülve? Ha igen, akkor ezt a receptet érdemes lesz kipróbálnod!

Ízre nagyon kellemes, nem hivalkodó, de mégis kellően édes süteményről van szó, melyet könnyű elkészíteni, és bulikra, partikra, vagy akár kirándulásokra is kitűnő alkalom, mert azonnal fogyasztható „fogd és vidd” módon.

Amire szükséged lesz:

  • banán
  • cukor
  • fahéj
  • sajt
  • vanília aroma
  • cukor
  • vaj
  • liszt
  • sütőpor
  • natúr krémsajt

Első lépésben keverd össze a krémsajtot cukorral és vanília aromával, majd keverd össze jó alaposan. A keveréshez bot mixert is használhatsz, ha gyorsan, és kényelmesen akarod elvégezni a feladatot.

Ha sikeresen homogén állagúvá keverted az összetevőket, akkor hagyd, hogy egy kicsit álljon. Addig elkészíted a tésztát, melyet ugyanúgy kell elkészítened, mint bármilyen alap sütemény tésztát.

Összekevered az összetevőket, a cukrot, a sütőport, a lisztet…stb.

Elméletben, ha minden jól csináltál, egy könnyen nyújtható tésztaszerű masszát kell, hogy kapjál.

Ezt kinyújtod, és kisebb háromszögeket vágsz ki belőle, melybe belehelyezed, a felszeletelt nagyobb banándarabkákat, melyekre teszel egy kis krémsajtot és barna cukrot, vagy sima cukrot, majd felgöngyölöd.

Ha ezzel megvagy, egy kisebb tálban megolvasztod a vajat, és leöntöd vele a tekercseket. Mindezek után még megszórhatod néhány csipet fahéjjal őket.

Nincs más hátra, mint előmelegített sütőbe tenni őket, és közepes fokozaton 10-15 percig sütni őket.

Ha tetszett OSZD MEG másokkal is!

konyha recept sütemények édesség


Megtekintések száma: 14989


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet