2019 Decemberr 07

Vessen egy pillantást az Orient Expressz luxus lakosztályára


Ha a vonatok luxusát valaha is személyre szabták volna, akkor ez a Velence Simplon-Orient Express lenne. A világ uralkodói utazták be vele Európát Párizstól Isztambulig és Londontól Velencéig. A 20. század történelme sokat formált a vonaton és annak útvonalain, de neve és a rajta elérhető szolgáltatás minősége még ma is egyet jelent a luxussal. 1889. június 1-én indult először útnak az Orient Express Párizsból Isztambulba.A szerelvény 1977 májusáig közlekedett ezen az útvonalon, amely talán a legemlékezetesebb volt a híres vonat történetében. Igen, a legemlékezetesebb, mert ehhez az útvonalhoz kapcsolódnak a legérdekesebb események.

Az Orient Expressz luxusvonatnak épült, ezért csak első osztályú jegyeket lehetett rá venni. 1919-ben megnyílt a csaknem 20 km hosszú Simplon-alagút a svájci Brig és az olaszországi Domodossola között, így újabb útirányok kerültek fel az expressz térképére. A Milánóba, Velencébe és Triesztbe tartó szerelvény neve Simplon Orient Expressz lett.

Ahogy formálódott Európa képe, úgy változott az Orient expressz is. Nemcsak az útirányok és a célállomások módosultak időről-időre, hanem a vonat külseje és belseje is átalakult lassanként. 

 A luxus kocsi megalakulása óta többször is felújításra került, a három új királyi lakosztály pedig  2017-ben került átadásra.

 A felújítás során, a vonat  még néhány új luxus lakosztállyal bővül 2020-ig. Ugyanazok a mesterek építik a Clermont Ferrand vonatműhelyben, akik az előző három lakosztályt is készítették, melyeknek a neve - Isztambul, Velence és Párizs. A készülő luxus lakosztályokat is gyönyörű városokra, Prága Bécs és Budapest, keresztelik, és várhatóan 2020 március 21-én kerülnek forgalomba.

Via: luxurylaunches.com

utazás stílus luxus orient expressz luxus utazás


Megtekintések száma: 17994


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet