2018 Június 09

Tíz idézetes sorozatunk következő része.

Idén ünnepeljük tizedik születésnapunkat. Ebből az alkalomból állítottuk össze tízidézetes sorozatunkat. Ebben a részben kiderül, miként vélekednek a nők az azonos nemről.

 

„Egy okos nőnek milliónyi ellensége van: az összes buta férfi.”

Marie von Ebner-Eschenbach

„A férfiak és a nők másképp viselkednek ugyanazokban a helyzetekben. (...) Valójában a férfiak tartoznak az érzékenyebb nemhez. A nők kemények.”

Agatha Christie

„Lehetsz egyszerre bátor és nőies. Lehetsz az ország vezetője, és szeretheted közben a virágokat. S ami ennél is fontosabb, lehetsz királynő, miközben hitves is vagy.”

Kiera Cass

„Tényleg nevetséges, hogy mennyire javíthatatlanok vagyunk, mi nők. Képesek vagyunk az ép eszünket háttérbe szorítani, és hagyni, hogy sodorjanak az érzelmeink.”

Papp Diána

„Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatosak és a társadalom torz.”

Marilyn Monroe

„Megalázkodni egy házasságban – ez teljes kudarchoz vezet! Nem várhatjuk el egyetlen nőtől sem, hogy ezzel felvegye a harcot.”

Agatha Christie

„A legokosabb dolog, amit egy nő tehet, hogy megtanul férfi nélkül létezni.”

Demi Lovato

„A nők többsége csendben tűr, csak szenved, a semmiért adja oda magát, és mindennap némán imádkozik azért, hogy a sok-sok csalódással, megaláztatással töltött perc és óra egyszer értelmet nyerjen és legalább egy kicsit visszakapjon abból a sokból, amit önzetlenül adott. Ám ezek a nők soha nem merik ténylegesen benyújtani a számlát és kikövetelni maguknak az élettől, a férjüktől, a fiújuktól, a szeretőjüktől azt, ami nekik járna. Elfojtják az érzéseiket, különösképpen a dühüket, megfosztják önmagukat az alapvető szükségleteiktől. Megalázkodnak, lassan elvesztik egyéniségüket, és egyszer csak azt veszik észre, hogy elszállt felettük az idő és közben csak egy másodperc erejéig voltak boldogok. Mindenüket odaadták, de közben folyamatosan éheztek.”

Szalai Vivien

„Egy nő mindig függő helyzetben lesz, amíg nincs saját pénztárcája.”

Elisabeth Cady Stanton

„Senkinek nincs nagyobb hatalma világon, mint annak a nőnek, aki tudja, mit akar, és elszántan halad a célja felé.”

Philippa Gregory

Forrás: Baratno.com


Megtekintések száma: 67411


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet