2016 Október 12

A közösségi oldal ma már hétköznapjainkba is betört. Régebben azonban nem mindig volt így. Emlékszel még a Facebook korábbi kinézetére? És tudod, hogy eredetileg The Facebook volt a neve?

Talán már nincs is olyan ember a Földön, aki modern társadalomban él, és nem használja a Facebookot. Lehet vitatkozni arról, hogy mennyire káros vagy nem káros az emberi kapcsolatokra, de az elvitathatatlan, hogy iszonyatosan nagy sikert járt be szerte a világon.

De vajon tudod, honnan eredet? Mi volt eredetileg a neve, és milyen volt a kinézete?

A Facebook annak idején még 2004. február 4-én kezdte meg működését.

Az eredeti kódneve a The Facebook volt, sokáig így futott, még a kezdeti időszakban is. Aztán mára már a legnagyobb közösségi hálózattá nőtte ki magát.

Eredetileg még 2003-ban a Facesmash weboldalon kísérletezett ötleteivel, ez volt a Facebook elődje, azaz prototípusa, de az még nagyon más volt, mint a The Facebook.

A Facebook egy egyteemen belül közösségi hálónak indult, de pillanatok alatt elterjedt. Hetekkel, hónapokkal később már országszerte ismert volt.

Aztán ahogy a nemzetközi piacra is lépett, eljutott hozzánk, magyarokhoz is. Eleinte csak angolul lehetett hozzáférni, de hamar elkészült a magyar nyelvű kezelőfelület is.

Talán még mi magunk is emlékszünk, hogyan is nézett ki eleinte a közösségi oldal. Rengeteg változáson ment keresztül az utóbbi években, bevezették a közösségi profilokon az idővonalat, a továbbfejlesztett keresőt, az oldalakat sztároknak, ismert embereknek, közösségeknek, cégeknek.

Ma már a Facebook alkotója azon gondolkodik, hogyan juttasson el a világ minden szegletébe internetet, és hogy néhány évtizeden belül leszámoljon a világ összes betegségével.

Nagyon inspiráló belegondolni, hogy minden egy kollégiumi szobából, és egy egyszerű de ambiciózus ötletből indult ki.

érdekes érdekesség facebook


Megtekintések száma: 25733


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet