2016 Október 18

Az optikai csalódások, szemkápráztató illúziók világában könnyű elveszni. Amikor már nem látjuk a fától az erdőt, akkor próbáljunk meg a dobozon kívül gondolkodni, és megleljük a megoldást ezekre a remek képrejtvényekre!

Az optikai illúziókban nagyon könnyű elveszni, és nehéz rájönni a megoldásra, megtalálni az adott hibát, vagy részletet.

Ez azért van, mert az emberi szemet könnyű becsapni, akárcsak az emberi agyat. De vajon a te agyad mennyire könnyen csapható be? Átmész az alábbi teszteken?

Először is, bemelegítésként keresd meg ezen a flamingós képen a flamingók között táncoló balerinát. Sikerül? Megvan? Ha még nem, már kezdesz egyre idegesebb lenni, hogy nem találod, pedig ott van a szemed előtt.

Amikor észreveszed, azonnal a homlokodhoz fogsz csapni, és rájössz, tényleg ott van közvetlenül a szemed előtt.

No, de ne add fel, hátha a következő feladvány már menni fog. A lenti képen egy mobiltelefont kell megtalálnod. Ne feledd, minden ott van a szemed előtt, próbálj meg a dobozon kívül gondolkodni!

Nem találtad meg elsőre, csak ha már nyilvánvaló, pontosan hol van. Ez a jelenség azért van, mert az emberi szem a sok részletet hajlamos egy masszaként látni, így a részletek elvesznek, egybeolvadnak a mintával.

Az agyat nagyon könnyen be lehet csapni, legyen szó bárki agyáról. A szem által gyűjtött információ az agyban kerül feldolgozásra, hogy egy olyan észleletet adjon, ami nem egyezik az ingerforrás egy fizikai mértékével. 

A következő képrejtvényhez már nem mellékelünk megoldást, így magadnak kell rájönnöd.Meg kell találnod a pandát a képen. Ne aggódj, nem átverésről van szó, a panda nagyon is rajta van a képen, csak meg kell találnod a forgatagban

Ha sikerült megtalálnod, ne mondd el senkinek, hagyd, hogy mások is maguktól jöjjenek rá, mert csak akkor lesz igazán döbbenets a felismerés.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is, köszönjük!

érdekes érdekesség optikai illúzió


Megtekintések száma: 11972


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet