2020 Július 06

A COVID-19 számos iparágat érintett szerte a világon, és a luxuságazat viseli a legnagyobb ütést. A folyamatban lévő világjárványra és az ezzel járó pénzügyi nehézségekre reagálva a luxus brit áruház - Harrods több mint 700 munkahelyet szándékozik megszüntetni.

Az üzlet személyzetének küldött e-mailben, a Harrods vezérigazgatója, Michael Ward kijelentette, hogy a 4800 fõs munkaerõbõl 680 munkahelyet - vagyis körülbelül 14 százalékot - fognak mentesíteni. Az érintettek elsősorban azokon a vállalkozási területeken lesznek, amelyeket a bevételek szempontjából a világjárvány leginkább érint.

A mozgást kommentálva Ward egy nyilatkozatában kijelentette: „A munkavállalók és az ügyfelek védelme érdekében szükséges társadalmi távolodási követelmények óriási hatással vannak a kereskedelem képességére, míg a nemzetközi utazások pusztulása azt jelentette, hogy elvesztettük az üzletünkbe érkező kulcsfontosságú ügyfeleket. "- tette hozzá még -, sajnálom, hogy minden rendelkezésre álló lehetőség feltárása után felismertük, hogy módosítani kell működési struktúránkat."

A Knightsbridge-i Harrods zászlóshajó üzletét egy országos lezárás részeként három hónapra kellett bezárni. Ironikus módon azonban a sátor hamarosan megnyitja első üzletét London Westfieldben, hogy az elmúlt néhány hónapban felhalmozódott többletkészletet eladásra hozza. Nos, itt reménykedik abban, hogy a luxuságazat hamarosan gyorsulni fog!

Forrás: Luxurylaunches


Megtekintések száma: 36266


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet