2023 Június 09

Az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette az OCR (akadályfutás) Európa-bajnokság a Tatai Olimpiai Központban. Az eseményen részt vett Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára, Michl József Tata polgármestere, Tóth István ezredes, a Klapka György Lövészdandár parancsnoka, Ian Adamson, a WO (World Obstacle Federation) elnöke, Stefano Zappa EOSF (European Obstacle Federation) elnöke, Raul Fodor EOSF fejlesztési vezető, és Stépán Zsolt, a Magyarországi OCR Sport Szövetség elnöke.

A 31 nemzet sportolóinak felvonulása után a sportért helyettes államtitkár beszédében kiemelte, az OCR Eb-vel Magyarország egy újabb rangos eseménynek ad otthont, megjegyezte: Tata kiváló helyszíne lesz a kontinensbajnokságnak.

Michl József, Tata polgármestere megemlítette, hogy ebben az edzőtáborban sok száz magyar és külföldi olimpiai bajnok készült már fel világversenyekre az elmúlt évtizedekben. „Érezzétek jól magatokat, Isten hozott benneteket Tatán és gyertek vissza máskor is, amikor nem esik az eső!” – zárta gondolatait, amit az egyre hevesebben rákezdett esőben álló sportolók hangos tapssal jutalmaztak.

„Katonaként azt kell mondjam, hogy a sport rendkívül közel áll a mi kultúránkhoz, hiszen a sport, a rendszeres testedzés biztosítja katonáink részére az erőt, az állóképességet és a kitartást, annak érdekében, hogy minden körülmények között képesek legyenek a feladatokat végrehajtani. Ez a sport az alapja a katonai életnek. A katonai testnevelés, illetve az akadálypályák képezték ugyanis a sportág kialakulásának alapját.” – mondta Tóth István ezredes, a Klapka György Lövészdandár parancsnoka, majd megköszönte, hogy a dandár katonái egyrészt részt vehettek a verseny megszervezésében, másrészt a honvédelmi pályára készülő kadétokkal kiegészülve versenyzőként is részt vehetnek majd rajta.


Megtekintések száma: 8952


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet