2016 Október 10

Mindannyian szeretjük a luxust és pezsgést árasztó lakásokat, otthonokat. Ez a sziklába vájt modern lak azonban olyan bámulatos látvánnyal kápráztat el, melyet soha nem felejtesz el!

Bizonyára te is álmodtál már olyan luxus lakról, melyet csak neked és esetleg párodnak terveztek.

Ami nem azért van, hogy ott lakjatok a gyerekekkel, hanem eltöltsetek néhány napot, vagy egy-egy hosszú hétvégét távol a világ elől, és a rossz dolgoktól.

Két görög építész olyan lakást alkotott, mely az általa nyújtott kilátással maga mögé utasíthatja a legjobb hoteleket is.

Az építészmérnökök Casa Brulata-ként emlegetik művüket, melyet két emberre terveztek, de akár hosszú távon is el lehetne élni benne.

Az építmény különlegessége, hogy bár a hellyel fukarkodik, a látvánnyal és a felszereltséggel aligha. Ráadásul az egész otthon egy sziklába van belevájva.

Egyszerre sugall valami spártai egyszerűséget és luxust. Az épület tetején egy átlátszó falú uszoda kapott helyet, aminek az alján keresztül le lehet látni az épület alsó részébe.

Ennek nem csak a látványosság a funkciója. Ez hűzi ugyanis a házat, télen pedig ez a megoldás tartja melegen.

És ez még nem minden. A tenger felé néző kis lakás olyan látványt nyújt, melyet álmaidban sem gondoltál volna.

Gyönyörű naplementéket lehetne itt látni, és a napfelkeltékkel együtt ébredni, mintha csak valamiféle álomba csöppentünk volna.

Reméljük, hogy ez a zseniális, egyelőre csak koncepcióként létező terv hamarosan valóssággá válik, mert mi szívesen elmennénk néhány napra ebbe a csodálatos otthonba pihenni, elszakadni egy kis időre a világtól.

érdekes érdekesség lakberendezés építészet


Megtekintések száma: 11650


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet