2016 Szeptember 24

A vörös bársony hangya – mely nevével ellentétben egy darázsféle – csípése olyan erős, hogy sokan a világ legmérgesebb rovarjaként tartják számon. 

Egy férfi szembenézett a fájdalommal, és szándékosan megcsípette magát vele. Nézd meg, mi történt azután!

Ha két állatot kellene mondanunk, melyeknek a csípésével soha nem néznénk szembe, az egyik a fekete özvegy lenne, a másik pedig a vörös bársony hangya.

Ez utóbbi olyan erős mérget fecskendez az emberbe csípéskor, mely a világ legégetőbb, legdurvább fájdalmai közé tartozik a világon.

Az állat egyébként nem túl kisméretű, és impozáns színe már felhívhatja a gyanútlanul közel merészkedő élőlényeket a rovarban túltengő méregre.

Hatalmas fullánkkal rendelkezik, és bár nem túlzottan agresszív faj, ha veszélyt érez, ijesztően profin használja.

A Brave Wilderness YouTube csatorna szereplője a saját bőrén is szerette volna megtapasztalni a rovar kegyetlenül fájdalmas csípését, ezért addig próbálja magát egy videóban megcsípetni vele, míg be nem üt a fájdalmas pillanat.

A felvétel körülbelül 10. perce körül lehet látni az ominózus pillanatot. Nem túlzás, de a videón látható férfi habzó szájjal, szinte teljes sokkban próbálja túlélni az ezután következő perceket.

Csak 3-4 perc múlva jut újra szóhoz, és azt mondja, hogy nem tudja pontosan megfogalmazni, hogy mit érez, csak azt, hogy piszkosul fájdalmas az érzés.

A teszt szerint, akit megcsíp a bársony hangya, annak legalább fél órán át kell megküzdenie az égető fájdalommal és csak ezután csillapodik a dolog elviselhető szintre.

A bársony hangya elsősorban az Egyesült Államok területén, azon belül is a közép-keleti régióban él, ezt pedig jellemzően magányosan és nem kolóniákban teszi, ahogy az a hangyákra egyébként jellemző.

videó érdekes érdekesség hihetetlen rovarok állatvilág


Megtekintések száma: 22929


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet